Apple: Προσλαμβάνει καρδιολόγο λόγω της αυξημένης ζήτησης στον τομέα της υγείας

Techblog.gr

Η Apple παρέχει εδώ και μερικά χρόνια στους χρήστες των συσκευών της μία σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία φροντίζουν να ελέγχουν την υγεία του χρήστη. Τώρα η Apple φαίνεται πως θέλει να μεγαλώσει την ομάδα των ανθρώπων που ειδικεύονται στις επιστήμες υγείας καθώς προσέλαβε τον David Tsay, έναν καρδιολόγο του Ιατρικού Κέντρου του Columbia University. Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple έχει ήδη στο εργατικό δυναμικό της και έναν ακόμη καρδιολόγο ο οποίος ακούει στο όνομα Alexis Beatty, ο οποίος εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Όσον αφορά τον Tsay ήταν επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας στο Columbia University, έχει ειδικευτεί στην “εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών” και έχει υπάρξει ως Associate Chief Transformation Officer στο New York-Presbyterian Hospital.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple μέσω των Apple Watch δίνει την δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, καθώς και την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών. Με την χρήση αυτού του χαρακτηριστικού, το Apple Watch έχει καταφέρει να σώσει ζωές ανθρώπων αφού το smartwatch του Αμερικανικού κολοσσού ενημέρωσε άμεσα τον χρήστη για τον ασυνήθιστο καρδιακό παλμό.

Η πρόσληψη ενός ακόμη καρδιολόγου δείχνει την θέληση και την προσπάθεια της Apple να αναπτύξει νέες τεχνολογίες και να φέρει νέα χαρακτηριστικά στα smart προϊόντα τα οποία θα βοηθήσουν τους ανθρώπους στην καθημερινότητα τους, παρέχοντας τους άμεσα και γρήγορα πληροφορίες για την καρδιά τους. Επιπλέον, ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων λειτουργιών οι οποίες όμως δεν είναι έτοιμες ακόμη για το κοινό.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης