Προφυλακίστηκε ο 74χρονος καθ ομολογία δράστης του της ανθρωποκτονίας του 92χρονου Μιχάλη Σαρικλή

Προφυλακίστηκε ο 74χρονος καθ ομολογία δράστης του της ανθρωποκτονίας του 92χρονου Μιχάλη Σαρικλή

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα  κρίθηκε προφυλακιστέος ο 74χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία του 92χρονου Μιχάλη Σαρικλή    ο οποίος αγνοούταν από τον Νοέμβριο του 2016.

Μετά τις δύο 48ωρες  προθεσμίες που είχε πάρει  απολογήθηκε το πρωί της Τετάρτης    στον ανακριτή . Μετά την πολύωρη απολογία  δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό . Ο 74χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές της Χίου. Στο δικαστήριο το πρωί βρέθηκαν οι δύο γιοί του και άλλοι συγγενείς του θύματος.

Ως κίνητρο της δολοφονίας εμφανίζονται οι οικονομικές διαφορές που είχε ο φερόμενος δράστης με το θύμα καθώς ο τελευταίος είχε δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσό στον δράστη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το θύμα άρχισε να απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων του, με τελευταία φορά, αυτή της μοιραίας νύχτας της 11ης Νοεμβρίου του 2016.

Το θύμα πήγε στον χώρο εργασίας του δράστη και άρχισε να απαιτεί τα χρήματα που του οφείλονταν.

Στη συνέχεια εκείνος έφυγε και γύρισε στο σπίτι του, το οποίο βρίσκετε σε οικισμό περίπου τέσσερα (4) χιλιόμετρα από τον χώρο εργασίας του φερόμενου δράστη.

Ο 92χρονος Μιχάλης Σαρικλής όμως δεν επέστρεψε μόνος του, τον ακολούθησε με το αυτοκίνητο του ο δράστης, μέχρι την αυλή του σπιτιού του. Εκεί λογομάχησαν με ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης χτύπησε το θύμα, εκείνο έπεσε κάτω και τραυμάτισε θανάσιμα το κεφάλι του  στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια ο δράστης μετέφερε το πτώμα του 92χρονου στην περιοχή Μάνα Άγιος Παντελεήμονας Κοκκαρίου όπου τον έριξε σε ένα χαντάκι και τον κάλυψε με κλαδιά. Λίγες ημέρες αργότερα στις 26 Νοεμβρίου δηλώθηκε η εξαφάνιση του 92χρονου από τον γιό του στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας στην Εύβοια.

Από εκεί ξεκινούν και οι έρευνες των αστυνομικών αρχών.

Τρία χρόνια αργότερα μετά από συστηματική και έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 92χρονου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 74χρονου Έλληνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής. 

Ο 74χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο δράστης ανήκε στο οικείο περιβάλλον του θύματος με τον οποίο γνωρίζονταν χρόνια και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την ομολογία του ο 74χρονος υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία έχουν αποσταλεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για εξέταση.

Σημειώνεται ότι ειδικά από τον Αύγουστο και μετά, η Ασφάλεια Σάμου μαζί με τη νέα εισαγγελέα επιτάχυναν τις προανακριτικές ενέργειες για την συλλογή ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος του δράστη, ο οποίος από νωρίς συγκέντρωνε τις υποψίες, καταλήγοντας οι Αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

The post Προφυλακίστηκε ο 74χρονος καθ ομολογία δράστης του της ανθρωποκτονίας του 92χρονου Μιχάλη Σαρικλή appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb