Μήνυμα συμπαράστασης φορέων στον Γ. Παληό- όχι στην πλειστηριασμό κατοικιών

Μήνυμα συμπαράστασης φορέων στον Γ. Παληό- όχι στην πλειστηριασμό κατοικιών

Στο πλευρό του τυπογράφου Γιάννη Παληού στέκονται με ανακοινώσεις τους φορείς της Xίου, δηλώνοντας τη στήριξή τους στον αγώνα για να μην προχωρήσει (στις 7/11) ο πλειστηριασμός της πρώτης του κατοικίας.

Την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί, σε Χίο αλλά και Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έξω από τα υποκαταστήματα της ALPHA, τράπεζας από την οποία είχε ληφθεί το επιχειρηματικό δάνειο ύψους 120.000 ΕΥΡΩ και σήμερα έχει εκτιναχθεί στα 450.000 ΕΥΡΩ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΧΙΟΥ

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στη Λέσβο, βγαίνει τελικά στο σφυρί η πρώτη κατοικία του συναδέλφου Γιάννη Παληού! Αγνοώντας το μεγάλο κύμα πολιτών που στήριξε την προσπάθεια του να συγκεντρώσει υπογραφές υποστήριξης, προχωρούν στον πλειστηριασμό!
Κατόπιν τούτου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου καλεί τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να υψώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν στο νέο σχέδιο της Κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια».
Μέχρι το τέλος του 2019, υπολογίζεται ότι σε 76.000 νοικοκυριά θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και περιουσιών.
Οι ουσιαστικοί μπαταχτσήδες μένουν στο απυρόβλητο, ενώ καλείται ο απλός κόσμος να λύσει το πρόβλημα των τραπεζών που δανειοδοτούσαν σωρηδόν πριν την κρίση.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, θα σταθεί δίπλα στο συνάδελφο Γιάννη Παληό, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, όπου και με όποιον τρόπο χρειαστεί.
• Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, επαγγελματίες, σωματεία και συλλόγους, την Πέμπτη 31 Νοεμβρίου στις 11.00 πμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και υποστήριξης στο συνάδελφο Γιάννη, έξω από την AlphaBank με στόχο να σταματήσει η διαδικασία κατάσχεσης!
Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου θα συνεχίσει τον αγώνα της στο πλευρό του συμπολίτη μας την ερχόμενη Πέμπτη 7/11 με την παρουσία αντιπροσωπείας στη Μυτιλήνη!
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για ανακούφιση απ’ το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

 

ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος!
H ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ υπερασπίζεται το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στην κατοικία. Συμπαραστέκεται στο συμπολίτη μας Γιάννη Παληό που απειλείται με κατάσχεση, προγραμματισμένη για τις 7 Νοέμβρη 2019 και δηλώνει ότι δεν είναι μόνος του στη μάχη προστασίας του σπιτιού του.
Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις, ενάντια στις απειλές των τραπεζών με τις νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων που τους δίνουν αέρα στα πανιά τους ! Σήμερα είναι ο Γ. Παληός, αύριο χιλιάδες άλλοι.
Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων, όλους και όλες, σε αγώνα για να σταματήσει η κατάσχεση την Πέμπτη 31/10, έξω από το κατάστημα της Alpha στην Απλωταριά, στις 11:00πμ και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την Πέμπτη 7/11, με παρουσία αντιπροσωπείας από τη Χίο στη Μυτιλήνη.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Το όπως έδειξαν και πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις. Φρένο στους πλειστηριασμούς!
Η κατοικία είναι δικαίωμα!

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου
Ο Πρόεδρος        Η Γεν. Γραμματέας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Χίου δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό ο οποίος αγωνίζεται να σώσει το σπίτι του από τον πλειστηριασμό. Ένας αγώνας άνισος και άδικος, που δυστυχώς, αφορά και άλλους πολλούς δανειολήπτες. Σήμερα είναι ο Γιάννης, αύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

Κανείς δεν είναι υπεύθυνος να λύσει την κρίση, να σώσει το τραπεζικό σύστημα. Ήδη έχουμε πληρώσει αρκετά, αντιμετωπίζοντας την ανεργία, την ανασφάλεια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την επιβολή βαριάς φορολογίας και τόσων άλλων μέτρων λιτότητας.

Η κατοικία είναι ανάγκη, αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα, δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ή εργαλείο απειλής.

Απαιτούμε άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαναδιαπραγμάτευση στους όρους αποπληρωμής των δανείων με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου προχωράει η διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του επαγγελματία Γιάννη Παληού στη Μυτιλήνη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα που δίνει ο συνάδελφος και μέλος του συλλόγου Γιάννης Παληός για να σταματήσει η κατάσχεση της περιουσίας του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

«Ένα κρεβάτι και μια κούνια στη γωνιά

στην τρύπια στέγη του άστρα και πουλιά

Κάθε του πόρτα ιδρώτας κι αναστεναγμός

κάθε παράθυρό του κι ουρανός»

Τάσος Λειβαδίτης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

 

Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος!

To ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου συμπαραστέκεται στον συμπολίτη μας Γ. Παληό, που συνεχίζει να απειλείται με κατάσχεση προγραμματισμένη για τις 7 Νοέμβρη 2019.

Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις, απέναντι στις απειλές των τραπεζών! Σήμερα είναι ο Γ. Παληός, αύριο χιλιάδες άλλοι.

Καλούμε όλους και όλες σε αγώνα για να σταματήσει η κατάσχεση την Πέμπτη 31/10, έξω από το κατάστημα της Alpha στην Απλωταριά, στις 11:00πμ και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την Πέμπτη 7/11, με παρουσία αντιπροσωπείας από τη Χίο στη Μυτιλήνη.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπορούμε να τους σταματήσουμε όπως έδειξαν και πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις. Φρένο στους πλειστηριασμούς! Η κατοικία είναι δικαίωμα!

Τηλ επικοινωνίας για παρουσία στη Μυτιλήνη: 6978250438


Χιακή Συμπολιτεία: Ενωτικές συλλογικές δράσεις απέναντι στους πλειστηριασμούς

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και στις εκατοντάδες συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς στις κατοικίες τους λόγω «κόκκινων δανείων».

Το πρόβλημα είναι συλλογικό και όχι ατομικό. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η “σαλαμοποίηση”, να βιώσει ο καθένας την κατάσχεση του σπιτιού του μόνος, ενοχικά και στο σκοτάδι. Γι’ αυτό είναι σημαντική και θαρραλέα η πρωτοβουλία του Γιάννη Παληού να τραβήξει την κουρτίνα, να δημοσιοποιήσει το θέμα και να ζητήσει όχι μόνο συμπαράσταση, αλλά συλλογική δράση.

Όλους αυτούς τους μήνες, παρά το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης, τις χιλιάδες υπογραφών, την κινητοποίηση σε συλλογικό αλλά και κοινοβουλευτικό επίπεδο, η Τράπεζα και η εισπρακτική της με αναλγησία και απανθρωπιά αρνήθηκαν κάθε εφικτό διακανονισμό, απαιτώντας τον εκπλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του συμπολίτη μας.

Γίνεται φανερό ότι  στόχος των τραπεζών δεν είναι η αποπληρωμή των παραφουσκωμένων δανείων, αλλά τα σπίτια των πολιτών. Στους πλειστηριασμούς το 2018, με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 85% των ακινήτων (4059 ακίνητα αξίας 1 δις ευρώ) τα πήραν οι ίδιες οι Τράπεζες. Οι Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήσαμε όλοι εμείς με περικοπές, φορολογία και μνημόνια όλων των κυβερνήσεων. Και σήμερα η πρώτη κατοικία ουσιαστικά δεν προστατεύεται από τα αρπακτικά.

Έχοντας φέρει ήδη από το Νοέμβριο του 2016 το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και υλοποιώντας σχετικές ομόφωνες αποφάσεις:

  • Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία την Πέμπτη 31/10 ώρα 11.00 μπροστά στην ALPHA Bank στην Απλωταριά.
  • Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση καταγγελίας των αρπακτικών των τραπεζών την Πέμπτη 7/11 ώρα 9.00 στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

 

Κανείς μόνος του στο σκοτάδι των πλειστηριασμών!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! 

The post Μήνυμα συμπαράστασης φορέων στον Γ. Παληό- όχι στην πλειστηριασμό κατοικιών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb