Δ. Καρασταύρου: Έγινε μια προσπάθεια σοβαρή στα πλαίσια και στις δυνατότητες που είχαμε

Δ. Καρασταύρου: Έγινε μια προσπάθεια σοβαρή στα πλαίσια και στις δυνατότητες που είχαμε

«Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε αυτή την πρόταση που λήγει την 31η Οκτωβρίου με δεδομένο ότι είναι σημαντικό να πάρει την έγκριση από την αντίστοιχη αρχιτεκτονική επιτροπή που είναι αρμόδια» ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο κος Δημήτρης Καρασταύρου μιλώντας για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στην πρόσκληση για ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι στον Άξονα προτεραιότητας: «Ανέγερση ή / και αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων», αίτημα το οποίο ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.

Η πρόταση αυτή, όπως είπε ο κος Καρασταύρου, περιλαμβάνει την ανάπλαση του ευρύτερου κτιριακού χώρου, την κτιριακή αναβάθμιση των κτιρίων της Παλιάς Νομικής Σχολής, την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου που το έχει ανάγκη η συγκεκριμένη περιοχή , την κατασκευή ενός νηπιαγωγείου κ.α. «Δείτε πόσα αξιοποιούμε σε μια πρόταση!» ανέφερε ο αντιδήμαρχος για να σημειώσει «σου δίνει αυτή τη δυνατότητα να κατασκευάσεις και νέα κτίρια, να αξιοποιήσεις όλον αυτόν τον χώρο που μένει αναξιοποίητος, όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης και την κατασκευή καμαρινιών στο θερινό θέατρο που υπήρχε η μελέτη, αλλά δεν κατασκευάστηκε»

Μια πρόσκληση η οποία για όλη την Ελλάδα προβλέπει 150 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή την υλοποίηση 10-13 προτάσεων. Αύριο, η 31η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία. Πριν δεκαπέντε μέρες είχαν υποβληθεί δύο προτάσεις, από το Δήμο Πειραιά και από το Δήμο Καβάλας ανέφερε ο κος Καρασταύρου σημειώνοντας πως ήταν στοχευμένη η πρόσκληση, οι χρόνοι που δίνονταν ήταν μικροί. «Μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει προτάσεις έξι πόλεις, από την Περιφέρεια Αν. Μ.Θράκης ο δήμος Καβάλας. «Είναι άμεση η αξιολόγηση, είναι πρόσκληση, κανείς δεν σου εγγυάται το αποτέλεσμα. Θέλω να πω ότι έγινε μια προσπάθεια σοβαρή στα πλαίσια και στις δυνατότητες που είχαμε.»

Ακούγοντας δεν τις αντιδράσεις των Πρυτανικών Αρχών (Ήταν παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρύτανης Α. Πολυχρονίδης, ο αντιπρύτανης κος Φ. Μάρης, η αντιπρύτανης κα Μαρία Μιχαλοπούλου ). «Όταν μιλάμε για εμβληματικά κτίρια και την Παλιά Νομική σεβόμαστε και τιμούμε την προσφορά της Νομικής Σχολής και περιγράφουμε αυτή τη χρήση που θα συνεχίσει. Ήμουν προσεκτικός όταν ανέφερα την ανακαίνιση του κεντρικού αμφιθεάτρου, είπα: «όποιος το χρησιμοποιεί», δεν είπα του Δήμου.» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Φώτο: στιγμιότυπα από την παρουσίαση από τον κο Καρασταύρο στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ρεπορτάζ κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου