Ποινή ισόβιας κάθειρξης στο δράστη της δολοφονίας του φαρμακοποιού

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στο δράστη της δολοφονίας του φαρμακοποιού

Με ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας συν 18 μήνες για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής αποφάνθηκε το Μικτό Ορκωτό Αθηνών για την δολοφονία του άτυχου φαρμακοποιού ο οποίος έχασε τη ζωή του έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, τον Σεπτέμβριο του 2018.
Στις 9:30 το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου ο κατηγορούμενος μετέβη στην περιοχή που διέμενε το θύμα και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ τη στιγμή όπου το θύμα έβγαινε από το υπόγειο πάρκινγκ με το αυτοκίνητο του.

Μετά τη δολοφονία ο κατηγορούμενος άλλαξε ρούχα, πέταξε τα πειστήρια του εγκλήματος σε διαφορετικούς κάδους απορριμμάτων και πήγε σε μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε: «Με έπνιγε το άδικο. Είχα πάει στο φαρμακείο να τον παρακαλέσω να με αφήσει ήσυχο. Δεν τον βρήκα εκεί, πήγα στο σπίτι πήρα και το όπλο μου και μετά έγινε το κακό. Είχα πάρει μια αλλάξεις ρούχα για να πάω στο μνημόσυνο. Ζητάω συγχώρεση. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, είμαι ένας οικογενειάρχης».

Την ενοχή του δράστη πρότεινε η εισαγγελέας από έδρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, λέγοντας: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε σε ήρεμη κατάσταση. Είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε. Είχε πλήρη επίγνωση των συνεπειών των πράξεών του. Ήθελε να αποφύγει να πληρώσει το χρέος του. Προτείνω την ενοχή του.»

Όταν ολοκληρώθηκε η απολογία του επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα. Η σύζυγος και η κόρη του αδικοχαμένου φαρμακοποιού ξέσπασαν σε κλάματα.

Παρά την ένταση που υπήρξε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, με την απόφαση αυτή οι συγγενείς του θύματος μιλούν για απονομή δικαιοσύνης.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος