Κοζάνη: Προγράμματα της Βιβλιοθήκης για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών

Κοζάνη: Προγράμματα της Βιβλιοθήκης για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών

Μια σειρά δράσεων που απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων θα υλοποιήσει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, με στόχο τη γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη και τον πλούτο που αυτή εμπεριέχει, αλλά και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, ειδικά στις μικρές ηλικίες.

Οι δράσεις ξεκινάνε από σήμερα 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στο τέλος  Ιανουαρίου 2020 και γίνονται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και το αρμόδιο γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων και θα φιλοξενούνται στους χώρους της Βιβλιοθήκης τα πρωινά της Τετάρτης και της Παρασκευής.  Η αρχή γίνεται σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 με το πρόγραμμα “Με αγαπώ δεν μου θυμώνω και τη βία εξοντώνω”.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αυτοεκτίμησης, συναισθηματικής ανάπτυξης και διαχείρισης συγκρούσεων. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των μικρών μαθητών και η καλλιέργεια κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων με στόχο τη δημιουργία ομάδας σχολικών διαμεσολαβητών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 χρονών και το υποστηρίζει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

www.ert.gr

Δέσποινα Αμαραντίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση