ΚΙΝΑΛ: Χάραξη πορείας με εσωτερικές διαφοροποιήσεις

ΚΙΝΑΛ: Χάραξη πορείας με εσωτερικές διαφοροποιήσεις

Αναταράξεις στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ. Η στρατηγική της συγκρότησης και ανάδειξης του Κινήματος Αλλαγής, ως κύριου φορέα της παράταξης, είναι μονόδρομος, ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι όποιος θέτει θέμα ανατροπής αυτής της στρατηγικής, μιλώντας για ενεργοποίηση εκ νέου του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε ανατροπή των ομόφωνων αποφάσεων που ελήφθησαν πριν από επτά μήνες στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Υπερασπιζόμενη την στρατηγική συγκρότησης του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά επεσήμανε, ότι κάθε άλλη διαδικασία υπηρετεί άλλες στρατηγικές και κάλεσε ευθέως όσους θεωρούν ότι υπάρχει ζήτημα ηγεσίας, να το θέσουν άμεσα.

Απαντώντας ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι πρέπει να προηγηθεί η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής και ύστερα να γίνει χωρίς συνοπτικές διαδικασίες το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης δεν έθεσε άμεσα θέμα ηγεσίας επισημαίνοντας ότι η εκλογή προέδρου θα γίνει όταν προκύψουν τα γεγονότα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πάμε σε συνέδριο που θα μετατρέπει το κόμμα σε σφραγίδα. Διαφώνησε επίσης με την πρόταση της κ. Γεννηματά να αλλάξει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος