Φλώρινα: Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και την έγκαιρη καταβολή του

Φλώρινα: Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και την έγκαιρη καταβολή του

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Φλώρινας από την απόφαση αύξησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την καταβολή ολόκληρου του ποσού πριν από τα Χριστούγεννα καθώς όπως λένε ήδη έχουν ανάψει τα καλοριφέρ στην περιοχή λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις πρωινές και βραδυνές ώρες . Οι κάτοικοι επισημαίνουν ακόμα ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που αγγίζει το 1,07 ευρώ δυσκολεύει τους κατοίκους της Φλώρινας καθώς καλούνται να κάψουν πάνω από 3 με 4 τόνους πετρελαίου για τη θέρμανση τους το χειμώνα υπογραμμίζοντας πως η καταβολή ολόκληρου του ποσού θα δώσει μια μεγάλη ανάσα σε όσους εξακολουθούν να θερμαίνονται με πετρέλαιο καθώς είναι ένα σημαντικό βοήθημα. Σημειώνουν τέλος ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για όλους όσοι έχουν επιλέξει να περάσουν σε άλλες μορφές θέρμανσης όπως τα ξύλα και τα πέλετ έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της τηλεθέρμανσης που θα λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα στη θέρμανση των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας με οικονομικό τρόπο και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Με την απόφαση του Υπουργού τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, για να λάβει ο δικαιούχος το ανωτέρω επίδομα αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του ανωτέρω επιδόματος.

Επιπροσθέτως προβλέπεται αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ώστε να καταστεί το επίδομα ακόμη πιο κοινωνικά δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα των νοικοκυριών.

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά, θα λάβουν πρόσθετο επίδομα οι ορεινοί Δήμοι της Α΄ Ζώνης, που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα.
Επίσης, οι ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ορεινοί, θα λάβουν υψηλότερο επίδομα κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.

Το επίδομα θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στην σχετική εφαρμογή του TAXISNET, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

www.ert.gr

Θωμαή Αδάμου