Αντιρρήσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις για το σχέδιο νόμου για το άσυλο

Αντιρρήσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις για το σχέδιο νόμου για το άσυλο

Ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει το σχέδιο νόμου για το άσυλο, που κατατέθηκε στη Βουλή και είναι υπό συζήτηση στα αρμόδια όργανα, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Τις έντονες αντιρρήσεις και ανησυχίες τους για το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί διεθνούς προστασίας εξέφρασαν φόρουμ και οργανώσεις μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου έχοντας καταρχήν -όπως είπαν- να αντιπαλέψουν τον ελάχιστο χρόνο δημόσιας διαβούλευσης και συζήτησης του σχεδίου στη Βουλή.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επισημαίνουν οι οργανώσεις εισάγονται υπερβολικά απαιτητικές διαδικασίες κάτι που θα οδηγήσει πολλούς  ανθρώπους σε μια γκρίζα ζώνη χωρίς χαρτιά και δικαιώματα.

Ένας σημαντικός αριθμός διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου θα επιβαρύνει τις διοικητικές αρχές που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι καθυστερήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ, Βάσω Τζανακάκη

www.ert.gr

Αλέκα Σταυροπούλου