iPhone 11 Pro: Τα βάζει με DSLR αξίας 7.500 δολαρίων και τα καταφέρνει μία χαρά

Techblog.gr

Η Apple τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ποιότητα των καμερών στα smartphones της. Το iPhone 11 Pro αποτελεί τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των τελευταίων χρόνων στον τομέα των καμερών, όσον αφορά τα κινητά της εταιρείας.

Ποιοι είναι οι αντίπαλοι του 11 Pro

Μέχρι τώρα έχουμε δει να συγκρίνουν την απόδοση των καμερών του iPhone 11 Pro με αυτή των καμερών του Google Pixel 4 XL, ή το Night mode με αυτό των smartphones άλλων εταιρειών. Αυτή τη φορά όμως, ένας φωτογράφος, o Matti Haapoja, σύγκρινε τις κάμερες του 11 Pro με την Canon 1DX Mark II, μία DSLR αξίας $7.500.

iPhone 11 Pro vs DSLR

Αν και πρόκειται για μία ιδιαίτερα άνιση σύγκριση, όπου οι περισσότεροι περιμένουν να αναδειχθεί ξεκάθαρος νικητής η Canon 1DX Mark II, φαίνεται ότι το iPhone 11 Pro έχει κάποια δυνατά χαρτιά. Επίσης, παραμένει ενδιαφέρον να βλέπεις τις φωτογραφίες ενός smartphone δίπλα με αυτές που τραβά μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή.

Τα αποτελέσματα

Ο Matti Haapoja έβγαλε μερικές φωτογραφίες συγκρίνοντας τις δύο συσκευές και τις συγκέντρωσε σε ένα βίντεο. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα εύκολο να ξεχωρίσεις ποια από τις δύο φωτογραφίες τραβήχτηκε με τη DSLR κάμερα και ποια με το iPhone 11 Pro.

Κατά κύριο λόγο, οι φωτογραφίες του 11 Pro έχουν λιγότερες λεπτομέρειες και πιο έντονο bokeh εφέ. Ωστόσο, όπως σημειώνει και ο Haapoja, οι φωτογραφίες έχουν σχετικά παρόμοια ποιότητα, με την DSLR να αποθηκεύει τις φωτογραφίες σε RAW μορφή, ενώ το iPhone τις συμπιέζει σε JPEG, οπότε είναι λογικό να διατηρούνται λιγότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, ο Haapoja δηλώνει εντυπωσιασμένος με το γεγονός ότι το iPhone 11 Pro καταφέρνει να καταγράψει τέτοια ποιότητα με έναν μικρό αισθητήρα και χρησιμοποιώντας software. Την ίδια στιγμή που η Canon 1DX Mark II χρειάζεται έναν τεράστιο αισθητήρα για να πετύχει αυτή την ποιότητα.

iPhone 11 Pro vs DSLR

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος