Κομοτηνή:Μήνυμα βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κομοτηνή:Μήνυμα βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παρέστη σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση και την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.

Σε δήλωσή του για το διαχρονικό μήνυμα της σημερινής επετείου είπε τα παρακάτω: «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα τιμής σε όσους θυσιάστηκαν στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το μήνυμα, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, γιατί ο φασισμός στις μέρες μας εμφανίζεται σε πολλές μορφές. Σήμερα είναι ταυτόχρονα ημέρα περισυλλογής και αναστοχασμού. Όπως τότε η χώρα μας, μία μικρή χώρα, όρθωσε το ανάστημά της απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις, έτσι και στις μέρες μας, που αμφισβητούνται το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συμβάσεις όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, μόνο με εθνική ενότητα και ομοψυχία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αμφισβητήσεις, τις προκλήσεις και τις απειλές.

Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ούτε τους εύκολους λεονταρισμούς, ούτε και την πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μία ενεργητική εξωτερική πολιτική που θα αξιοποιεί τη θέση και το ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή για να μπορεί να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Χρειάζονται πολιτικές που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία, που αποτελούν τη μεγαλύτερη θωράκιση της χώρας. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να συγχωρώ τα νιάτα της περιοχής μας που καμαρώσαμε να παρελαύνουν, όπως επίσης τους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και να ευχηθώ σε όλους της πολίτες της Ροδόπης χρόνια πολλά».

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου