Huawei: Θα αναπτύξει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

Techblog.gr

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Huawei εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη ενός δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, παρόμοιο με αυτά της Tesla. Ωστόσο, σε μία πρόσφατη συνέντευξη του ο rotating chariman της Huawei, Xu Zhijun, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα αναπτύξει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, η Huawei θα αναπτύξει νέες τεχνολογίες οι οποίες θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από άλλους μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επιπλέον, ο Zhijun αποκάλυψε ότι η Huawei σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο ωστόσο, τα σχέδια της άλλαξαν αφού υπάρχουν αρκετές μεγάλες και ικανές εταιρείες στην παραγωγή αυτοκινήτων. Φέτος όμως, η Huawei παρουσίασε μερικές λύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στα έξυπνα αυτοκίνητα.

  • Ένα δίκτυο μέσω του οποίου αυτοκίνητα θα συνδεθούν με το cloud, το οποίο θα τα βοηθήσει να εντοπίσουν κοντινά οχήματα, πεζούς και οποιαδήποτε άλλα εμπόδια στον δρόμο.
  • Μία εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης.
  • Ένα εξελιγμένο cockpit, αυτό φυσικά αναφέρεται στην διάταξη του εσωτερικού του αυτοκινήτου.
  • Αξιόπιστα εξαρτήματα όπως κινητήρες και Συσκευές Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας (EESD) / Μπαταρίες.
  • Παροχή υπηρεσιών μέσω cloud οι οποίες θα βοηθήσουν τις εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων να αναπτύξουν νέες καινοτομίες.

Όλα τα παραπάνω θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τις μεγάλες εταιρείες για την ανάπτυξη και κατασκευή προηγμένων αυτοκινήτων. Επίσης, ο ανώτερος αξιωματούχος της Huawei δήλωσε ότι ο Κινεζικός κολοσσός θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στο 5G για να αναπτύξει mm-wave και laser radar χρησιμοποιώντας οπτοηλεκτρoνική τεχνολογία για την μείωση του κόστους και αύξηση της απόδοσης. Αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη πραγματικών οχημάτων χωρίς οδηγό.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης