Τρίπολη: Πήρε εκκίνηση ο «δρόμος αθανάτων»

Τρίπολη: Πήρε εκκίνηση ο «δρόμος αθανάτων»

Τέσσερις (4) σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες, τιμούν σήμερα και αύριο, στην Πελοπόννησο, δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Σε εξέλιξη είναι ο γνωστός «δρόμος των Αθανάτων», στην απόσταση Τρίπολη-Μυστράς-Σπάρτη-Καλαμάτα, για να τιμηθούν οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Λεωνίδας και Παπαφλέσσας.

Τον αγώνα των 140 χλμ, οργανώνει ο διεθνής σύνδεσμος αγώνων υπεραπόστασης «οι αθάνατοι», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους Τρίπολης, Σπάρτης και Καλαμάτας.

Την δράση, στηρίζει ο Σπαρτιατικός, ο σύλλογος δρομέων υγείας Μεσσηνίας και οι Σπαρτιάτες δρομείς.

Ο αγώνας, αποτελεί μία σύνδεση των τεσσάρων (4) αγαλμάτων των ηρώων της ελληνικής ιστορίας, απ’ τα οποία αγάλματα, θα περάσουν οι εκατό (100 +) και πλέον αθλητές και αθλήτριες (ανάμεσά τους και γύρω στους είκοσι (20) ξένους).

Η διαδρομή, κινείται σχεδόν πάνω στον Ταύγετο.

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία ΄Αρεως της Τρίπολης και μπροστά απ’ το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο τερματισμός θα γίνει στο μνημείο της Νίκης, στην Καλαμάτα, αύριο Κυριακή.

Ψυχή της διοργάνωσης, είναι και φέτος ο Παύλος Γορανίτης.

Υπήρξαν χαιρετισμοί, ενώ στην έναρξη του αγώνα, βρέθηκαν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης (ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Τρίπολης, Ελένη Καρούτζου, Δημήτρης Μακαρούνης).

Η ΕΡΤ Τρίπολης δεν μπορούσε να λείψει απ’ το σπουδαίο αυτό αθλητικό-ιστορικό γεγονός και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς