Πανευρωπαϊκή βράβευση Ελλήνων καθηγητών για τη μαθητική Επιχειρηματικότητα

Πανευρωπαϊκή βράβευση Ελλήνων καθηγητών για τη μαθητική Επιχειρηματικότητα

Με ένα σημαντικό βραβείο τίμησε τέσσερις Έλληνες εκπαιδευτικούς το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Europe για το έργο τους στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Σε μια λαμπρή τελετή στο Ελσίνκι, το Junior Achievement Europe βράβευσε τους οικονομολόγους Θάνο Καραμήτσα και Ελένη Μαρκοπούλου από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και την οικονομολόγο Γεωργία Γιωτοπούλου και τον μηχανολόγο Γιώργο Βολοβότση από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου.

Με την εξαιρετική δουλειά τους στην υλοποίηση του προγράμματος «The Company Programme – Μαθητική Εικονική Επιχείρηση». και τις επιτυχίες των μαθητών τους, οι καθηγητές αυτοί κατάφεραν διακριθούν ανάμεσα σε 34 συναδέλφους τους από 22 Ευρωπαϊκές χώρες που υλοποιούν με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας.

Τα βραβεία απένειμε στους καθηγητές η CEO του JA Europe Caroline Jenner μαζί με τον Joao Santos, Υποδιευθυντή της Γενικής Γραμματείας Εργασιακών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την Ελλάδα, το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού αναδείχτηκε σε «Επιχειρηματικό Σχολείο – Entrepreneurial School 2019», καθώς κέρδισε το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο στη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Saveat», το Πανευρωπαϊκό Βραβείο «Εxcellence in IT Award» από την ΑΤ&Τ και το Πανευρωπαϊκό «Leadership Award – Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στο μαθητή της Γ’ Λυκείου, Αντιπρόεδρο της «Saveat», Στέλιο Μπουλιτσάκη – Λογοθέτη.

Το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου είναι το «Επαγγελματικό Επιχειρηματικό Σχολείο –Vocational Entrepreneurial School 2019», καθώς απέσπασε το 1ο Βραβείο Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Αθήνας στη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Ποντοπόρεια – Hellenic Cargo Safety», προκρίθηκε στις 10 Καλύτερες Μαθητικές Εικονικής Επιχειρήσεις της Ελλάδας και κατέκτησε την 4η Πανελλαδική Θέση.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου συνεχίζονται οι εγγραφές για το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2019-2020» (για μαθητές/τριες 15 έως και 18 ετών) του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, στο οποίο διακρίθηκαν οι συγκεκριμένοι καθηγητές και τα σχολεία τους. Το πρόγραμμα τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την εγγραφή πραγματοποιεί ο εκπαιδευτικός που αναλαμβάνει το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ