Η συνέχεια θα δοθεί στις αιθουσες του δικαστηρίου

Η συνέχεια θα δοθεί στις αιθουσες του δικαστηρίου

Κατατέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Σάμου οι προτάσεις για την αγωγή, που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατά της εκπαιδευτικού Σοφίας Κατζάνη ενώπιον του Μονομελούς πρωτοδικείου Σάμου κατά την τακτική διαδικασία σύμφωνα με τη νέα δικονομία των 100 ημερών. Εντός 15 ημερών η κάθε πλευρά έχει δικαίωμα κατάθεσης προσθήκης και αντίκρουσης των προτάσεων δηλαδή έως τις 5.11.2019. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η Πρόεδρος Πρωτοδικών θα ορίσει Πρωτόδικη που θα παραλάβει τους φακέλους με τα σχετικά και μέχρι τον Ιούλιο του 2020 θα εκδοθεί απόφαση επί της αγωγής αποζημίωσης. Η δε μήνυση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών θα ορίσει δικάσιμο στο ακροατήριο μέσα στον επόμενο χρόνο ή θα τη θέσει στο αρχείο αν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, όπως γίνεται πάντα σε όλες τις μηνύσεις.
Κατά τη διάρκεια της καταθέσεις των εγγράφων και των προτάσεων της υπόθεσης έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι φορείς και πολίτες.
Θυμίζουμε ότι όπως είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στη μήνυση και αγωγή του Συλλόγου Γονέων: «Πριν την έναρξη της πρωινής προσευχής η δασκάλα προσέγγισε τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης και άρχισε να τους μιλά για το ρατσισμό και ότι πρέπει να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο με αγκαλιές και ότι ακούν από τους γονείς τους είναι ανακρίβειες. Η συζήτηση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του μαθήματος παρουσία και της εκπαιδευτικού του τμήματος. Οι δύο εκπαιδευτικοί εστίασαν στις “ξενοφοβικές αντιδράσεις των γονιών” απέναντι στους πρόσφυγες και ότι οφείλουν οι μαθητές του σχολείου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα με ζωγραφιές και να μην πιστεύουν όσα τους λένε οι γονείς τους».

 

The post Η συνέχεια θα δοθεί στις αιθουσες του δικαστηρίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb