Tο πρόγραμμα της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Θυμέλη τη νέα σεζόν

Tο πρόγραμμα της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Θυμέλη τη νέα σεζόν

Σειρά θεατρικών παραστάσεων για τους λιλιπούτειους θεατές περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Θυμέλη για τη σεζόν 2019-2020.

Πρόγραμμα

  • «Ο Βασιλιάς Βάτραχος» – Αδελφοί Γκριμ 

Υπόθεση                                                                             

Mια όμορφη πριγκίπισσα αισθάνεται πλήξη και μοναξιά στο παλάτι και η μόνη της παρηγοριά και παιχνίδι είναι ένα χρυσό μπαλάκι. Ο βασιλιάς πατέρας της κάνει τα πάντα  να την ευχαριστήσει και η παράσταση αρχίζει με ένα γελωτοποιό που με τα αστεία και τα μαγικά κόλπα του ξεσηκώνει τα παιδιά… Όμως, την πριγκίπισσα τίποτα δεν μπορεί να τη συγκινήσει.. Κάποια μέρα παίζοντας με το χρυσό μπαλάκι της το χάνει στα βαθιά νερά μιας στέρνας και είναι απαρηγόρητη. Ένας χαριτωμένος, πλατσουλιάρης βάτραχος εμφανίζεται και για να της φέρει το μπαλάκι της ζητά ανταλλάγματα. Δεν γνωρίζει όμως ότι ο βάτραχος αυτός είναι ένας πρίγκιπας μαγεμένος από μια κακιά μάγισσα και η πριγκίπισσα δέχεται να του προσφέρει ό,τι θέλει προκειμένου να ξανακερδίσει το αγαπημένο της παιχνίδι.

Όμως ξεχνά τον λόγο που του έδωσε και η περιπέτεια αρχίζει… Για να λυθούν τα μάγια ο βάτραχος πρέπει να καταφέρει να πλησιάσει την πριγκίπισσα και να προκαλέσει την προσοχή και την συμπάθειά της. Άραγε θα το καταφέρει;

Η ιστορία αυτή φέρνει το μήνυμα της αγάπης, τη δύναμή της,   την αξία της φιλίας, της συνέπειας και του σεβασμού σε κάθε πλάσμα πάνω στη γη και μας μαθαίνει ότι πρέπει πάντα να κρατάμε τον λόγο μας.

Κατάλληλο για παιδιά από 2,5  έως 12 χρονών.

Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου

Ηθοποιοί: Δημήτρης Πάσιος, Έλλη Λορέντη, Βασίλης Ασημάκης, Αμαλία Κλημοπούλου, Νικόλας Κανάς

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή μέχρι την Κυριακή των Βαΐων *

Διάρκεια: 90′

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (Άνεργοι, πολύτεκνοι, 50%)

* Έκτακτες προγραμματισμένες παραστάσεις εντός κι εκτός θεάτρου για σχολεία, δήμους, συλλόγους κ.ά. εντός ή εκτός Αθηνών.

 

  • «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» -Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Σάββατο 23 Νοεμβρίου 18:00)

 

Υπόθεση                                                                             

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κόσμος χαρούμενος στους δρόμους. Ένα κοριτσάκι πουλά σπίρτα. Δύο «κοσμικές» κυρίες που το συναντούν, του φέρονται περιφρονητικά και το προτρέπουν να γυρίσει σπίτι. Δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή του: είναι ορφανό κι ο μέθυσος πατριός του το στέλνει να πουλά σπίρτα. Μόνος φίλος του είναι ο Γιόχαν, ο κουλουράς, που προσπαθεί να το διασκεδάσει με τ’  αστεία του. Όταν ο Γιόχαν φεύγει, έρχεται μια ζητιάνα. Το κοριτσάκι την κοιτά επίμονα γιατί μοιάζει με τη γιαγιά του. Η γριά ζητιάνα το συμπαθεί και του διηγείται μια ιστορία. Μόλις η μικρούλα μείνει και πάλι μόνη, εμφανίζονται δύο πλουσιοκόριτσα και γελούν μαζί της, έτσι κακοντυμένη και ξυπόλητη που είναι. Το κοριτσάκι φεύγει όλο ντροπή. Τότε τα πλουσιοκόριτσα καταλαβαίνουν ότι φέρθηκαν σκληρά και θέλουν να επανορθώσουν, γι’  αυτό ρωτούν τον κουλουρά για το κοριτσάκι και τρέχουν να το βρουν. Ένα καλικαντζαράκι μας λέει με χαριτωμένο τρόπο τα δικά του.

Πέφτει η νύχτα. Το κοριτσάκι δεν έχει πουλήσει τίποτα. Παγωνιά. Ο κουλουράς φέρνει στο κοριτσάκι την παντόφλα που είχε χάσει το πρωί. Εκείνο, για να μην παγώσει, τη φοράει στο ένα πόδι κι ανάβει ένα σπίρτο για να ζεσταθεί. Τότε αντικρίζει ένα όραμα: ένα πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μόλις σβήνει το σπίρτο το όραμα χάνεται. Το κοριτσάκι ανάβει και δεύτερο σπίρτο. Στη φλόγα του ζωντανεύει ένα στολισμένο έλατο και πιάνει κουβέντα μαζί του. Όταν το σπίρτο σβήσει και το έλατο χαθεί, το κοριτσάκι ανάβει κι άλλο σπίρτο. Τώρα ζωντανεύει η κούκλα της βιτρίνας. Κι αυτό όμως το όραμα δεν κρατά περισσότερο από το σπίρτο. Τώρα το κοριτσάκι ανάβει πολλά σπίρτα μαζί. Στο άναμά τους εμφανίζεται η μορφή της γιαγιάς του. Μιλώντας της τρυφερά, το κοριτσάκι αποκοιμιέται στον πάγκο. Παρουσιάζονται όλα τα πρόσωπα του έργου και την ξυπνούν με γλυκά λόγια και δώρα. Μήπως όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο…      

Κατάλληλο για παιδιά από 2,5  έως 12 χρονών.

Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου

Ηθοποιοί: Ίρις Ανδριοπούλου, Ανδρέας Αποστόλου, Μαρία Συμεών, Δέσποινα Παντελίδου, Έλλη Λορέντη, Αμαλία Κλημοπούλου

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο μέχρι 4 Ιανουαρίου *

Διάρκεια: 90′

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (Άνεργοι, πολύτεκνοι, 50%)

* Έκτακτες προγραμματισμένες παραστάσεις εντός κι εκτός θεάτρου για σχολεία, δήμους,  συλλόγους κ.ά. εντός ή εκτός Αθηνών.

 

  • «Το μαγικό σείστρο»  (Κουκλοθέατρο)

Υπόθεση                                                                         

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα δάσος φοβερό ζούσε η Κοκκινοσκουφίτσα με τη κόκκινη σκουφίτσα. Τον Πινόκιο είχε φίλο με μυτούλα από ξύλο. Κι οι δυο μαζί αποφασίζουν να βρουν το μαγικό σείστρο για να το πάνε δώρο στο βασιλιά για τα γενέθλιά του. Με τη βοήθεια της μαγικής σκούπας θα ταξιδέψουν σε χώρες και χωριά, θα συναντήσουν διαφόρους ανθρώπους και θα ζήσουν πολλές περιπέτειες. Θα καταφέρουν άραγε να φτάσουν στο χωριό της μουσικής;

Ένα παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας γνωρίσουν τους ήχους, το ρυθμό και τα μουσικά όργανα με διασκεδαστικό τρόπο γεμίζοντας τα χαρούμενα συναισθήματα, διδάσκοντας παράλληλα τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης.

Το έργο συνδυάζει τη σκηνική δράση κούκλας και ηθοποιού.

Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά παίζουν μουσικοκινητικά παιχνίδια μαθαίνοντας τα μουσικά όργανα, χορεύουν και τραγουδούν.

 Κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 χρονών.

Σκηνοθεσία: Μαίρη Γαλάνη

Ηθοποιοί: Ίρις Ανδριοπούλου, Ανδρέας Αποστόλου, Μαρία Συμεών, Δέσποινα Παντελίδου, Έλλη Λορέντη, Αμαλία Κλημοπούλου

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο μέχρι 4 Ιανουαρίου *

Διάρκεια: 60′

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (παιδιά), 8 ευρώ (ενήλικες)

* Έκτακτες προγραμματισμένες παραστάσεις εντός κι εκτός θεάτρου για σχολεία, δήμους, συλλόγους κ.ά. εντός ή εκτός Αθηνών.

 

 

  • «Ο Άγιος Βασίλης και τα μικρά αρκουδάκια»

Υπόθεση                                                                         

Χριστούγεννα: η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών… Τα δύο αρκουδάκια της ιστορίας μας όμως γίνονται κι αυτά παιδάκια για να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων περιμένοντας τον άγιο Βασίλη…. Θα έρθει άραγε;

Η παράσταση φέρνει το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, τη μαγεία και τη χαρά των γιορτών και την προσμονή του Αϊ-Βασίλη που αναδεικνύει την ανάγκη για συμβολισμούς αξιών, όνειρα και εκπλήρωση επιθυμιών, έννοιες που τόσο συγκινούν την παιδική ψυχή. Διαδραματίζεται σε υπέροχο γιορτινό κλίμα με εντυπωσιακό σκηνικό και  χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με κούκλες άμεσης κίνησης κι έναν ηθοποιό.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά παίρνουν δωράκια από τον άγιο Βασίλη, χορεύουν και διασκεδάζουν τραγουδώντας τα κάλαντα και χορεύοντας γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 Κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 χρονών.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Έλλη Βοζικιάδου

Ηθοποιοί: Ανδρέας Αποστόλου (Δασοφύλακας – Άγιος Βασίλης)

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή μέχρι 5 Ιανουαρίου *

Διάρκεια: 60′

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (παιδιά), 8 ευρώ (ενήλικες)

* Έκτακτες προγραμματισμένες παραστάσεις εντός κι εκτός θεάτρου για σχολεία, δήμους,     συλλόγους κ.α. εντός ή εκτός Αθηνών.

* * Πάρκινγκ πλησίον θεάτρου με ειδική τιμή 5 ευρώ για τους θεατές της παράστασης.

 

Θέατρο Θυμέλη

Μοσχονησίων 32, Πλατεία Αμερικής (στο πίσω μέρος της πλατείας)

Τηλ.: 210 8657677                            

www.ert.gr

Ραδιοτηλεόραση