Σιωπηρή πορεία κατά της σύγχρονης δουλείας

Σιωπηρή πορεία κατά της σύγχρονης δουλείας
Μαυροφορεμένα άτομα και των δύο φύλων βάδισαν σιωπηλά χθες, Σάββατο (19-10-2019), στην παραλία του Βόλου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της σύγχρονης δουλείας και υπέρ της Ελευθερίας και ενώνοντας τις δυνάμεις και τις ευχές τους με πολίτες 12 ακόμη πόλεων της Ελλάδας, και παράλληλα 50 χωρών του κόσμου.
H πορεία Walk For Freedom πραγματοποιήθηκε παγκοσμίως, για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21.  Ο Βόλος συμμετείχε και φέτος στο περπάτημα για την ελευθερία, διαδίδοντας ένα ηχηρό μήνυμα για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στα δίχτυα της σύγχρονης δουλείας. Η παγκόσμια αυτή προσπάθεια έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σύγχρονη σκλαβιά. Να σημειωθεί ότι πέρυσι το WALK FOR FREEDOM διεξήχθη σε 50 διαφορετικές χώρες, σε 450 τοποθεσίες.
H δράση συνδιοργανώθηκε από την Α21 και το Α-team Volos, σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις», υπό την αιγίδα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και των κοινωνικών του δομών Κέντρο Κοινότητας και Βοήθεια στο Σπίτι, ενώ τη στηρίζει το ΠΕΠ Θεσσαλίας και πανελλαδικά το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του υπουργείου Εξωτερικών.
Η ομάδα του Βόλου αριθμεί 13 μέλη και όποιος θέλει να καταγγέλλει κάποιο περιστατικό μπορεί να καλέσει τη γραμμή καταγγελιών της Α-21 στον αριθμό 1109. Η γραμμή λειτουργεί όλη την ημέρα και υποστηρίζει 200 γλώσσες με τηλεδιερμηνεία με αστική χρέωση.

www.ert.gr

ertweb