Σημαντικές επαφές Σταϊκούρα στην Ουάσιγκτον-Παρουσίασε τους άξονες για την οικονομία

Σημαντικές επαφές Σταϊκούρα στην Ουάσιγκτον-Παρουσίασε τους άξονες για την οικονομία

Θετικά αποτιμώνται στην Ουάσιγκτον τα πρώτα δείγματα της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με παράγοντες που συμμετείχαν στην Ετήσια Σύνοδο του Ταμείου.

«Βρήκα μια εξαιρετική ανταπόκριση από την πλευρά τους.Τους ανέπτυξα το σχέδιο μας όπως έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται τους τελευταίους τρεις μήνες, στο δημοσιονομικό πεδίο με τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, στο πεδίο των διαθρωτικών αλλαγών έτσι ώστε να δημιουργηθούν πολλές και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, στο πεδίο της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας και στο πεδίο ακόμα της αποπληρωμής μέρος του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την χώρα μας.
Η εικόνα ήταν εξαιρετική. Αυτή αποτυπώνεται άλλωστε και στις αγορές.» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης είναι ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών και ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε στους συνομιλητές του μέσω ποιων πρωτοβουλιών θα επιτευχθεί.«Να συνεχίσει η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όπως έχουν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι επιτυγχάνονται παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση μειώνει φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι με τα σημερινά δεδομένα έχουμε με τους με τους θεσμούς μια καταρχήν συμφωνία για το ποιες είναι οι εκτιμήσεις και των δύο πλευρών για το 2019 και το 2020.

Ο δεύτερος άξονας είναι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός προγράμματος για να μειώσουμε με συστηματικό τρόπο τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Το περίφημο πρόγραμμα που καλείται «Ηρακλής». Ο «Ηρακλής» πρέπει και θα νομοθετηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με τις διαθρωτικές αλλαγές που ουσιαστικά εμπεριέχονται στον επενδυτικό νόμο που συζητάμε αυτές τις μέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο τέταρτος άξονας έχει να κάνει με μια ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στη χώρα, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές διαθρωτικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν υψηλότερη και σταθερότερη οικονομική ανάπτυξη» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποπληρωμής σημαντικού μέρους του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι επίσης προτεραιότητες για την κυβέρνηση.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση από την Ουασιγκτον Λενα Αργυρη.

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή