Η Καρδιολογία της Ελλάδας στα Γιάννινα… Πάνω από 3.000 συμμετέχοντες στο μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός της χώρας

Το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός της χώρας, που φέρνει το επόμενο τετραήμερο πάνω από τρεις χιλιάδες επισκέπτες, θα φιλοξενήσουν τα Γιάννινα. Πρόκειται για το 40ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας το οποίο «βγαίνει εκτός Αθηνών» για πρώτη φορά κι αυτό χάρη στη συνεργασία των φορέων των Ιωαννίνων, κυρίως όμως χάρη στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Καρδιολογικής Γιάννη Γουδέβενου και του πρώην Προέδρου Στέφανου Φούσα. Το συνέδριο αποτελεί σταθμό για τα επιστημονικά δρώμενα της χώρας αλλά κι ένα «κρας τεστ» για τα Γιάννινα, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Γουδέβενος.

Ο βασικός κορμός των εργασιών θα διεξαχθεί από τις 17 μέχρι τις 19 του μήνα. Για να καλυφθούν οι ανάγκες, πέραν των κρατήσεων στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων που έχουν εξαντληθεί, έκλεισαν ξενοδοχεία στο Ζαγόρι και το Μέτσοβο αλλά και στην Άρτα.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ευχαρίστησε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την επιλογή της πόλης κάνοντας ειδική μνεία στη συνεισφορά του Γιάννη Γουδέβενου και του Στέφανου Φούσα .

«Ως Δήμος έχουμε προετοιμαστεί για την φιλοξενία και οι υπηρεσίες μας θα είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση μικροζητημάτων που μπορεί να προκύψουν» σημείωσε ο Δήμαρχος και απηύθυνε έκκληση στους επιχειρηματίες της περιοχής να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε όλοι να φύγουν ικανοποιημένοι.

«Πρόκειται για μία διοργάνωση σταθμό για τα συνεδριακά δρώμενα του τόπου», υπογράμμισε.

Ο Καθηγητής Παθολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Γιάννης Γουδέβενος επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο τόσο μεγάλες διοργανώσεις να φύγουν εκτός Αθηνών και γίνεται μόνο όταν υπάρχει συνεργασία, όπως στην προκειμένη περίπτωση. «Αν δεν ήμασταν όλοι μαζί δεν θα το είχαμε πετύχει», τόνισε και έκανε έκκληση προς όλους να στηρίξουν την διοργάνωση καθώς αποτελεί «κρας τεστ» για τα Γιάννινα.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου αναφέρθηκε ο Καθηγητής Ιωάννης Κανακάκης που θα αναλάβει την προεδρεία της εταιρείας μετά την λήξη της θητείας του Γιάννη Γουδέβενου.

Το συνέδριο των Ιωαννίνων χαρακτηρίζεται από πολλές καινοτομίες  και αναμένεται να είναι από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών.

EPIRUSPOST.GR 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση