Καστέλι: ‘Εργα για την κατασκευή του αεροδρομίου και αντιδράσεις

Καστέλι: ‘Εργα για την κατασκευή του αεροδρομίου και αντιδράσεις

Περισσότερες απο 1.500 θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν στο Καστέλι Ηρακλείου, όπου ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του αεροδρομίου. Ωστόσο υπάρχουν και αντιδράσεις απο κατοίκους της περιοχής που διαφωνούν με τις τιμές των απαλλοτριώσεων.

Οι πρώτες μπουλντόζες για την χωροθέτηση του εργοταξίου ξεκίνησαν. Σε πρώτο στάδιο ελευθερώθηκε έκταση 30 στρεμμάτων την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση 180 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλει το ελληνικό δημόσιο, επί συνόλου 480 εκατομμυρίων που θα κοστίσει το αεροδρόμιο.

Για την κατασκευή του κυρίως έργου αλλά και της οδοποιίας θα απαλλοτριωθούν 10000 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 5500 ιδιοκτήτες στην περιοχή της Πεδιάδας. Κάτοικοι της περιοχής, ωστόσο, αντιδρούν στις ορισθείσες τιμές απαλλοτριώσεων.

Το ύψος των απαλλοτριώσεων που βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο φτάνει στα 54 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι υπό απαλλοτρίωση έκταση έχει χωριστεί σε 23 οικόπεδα που δεσμεύονται σταδιακά.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη γεωλογικές μελέτες, υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων. Το κυρίως έργο αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2020 και να δημιουργήσει πάνω 1500 θέσεις εργασίας.​

Ρεπορτάζ:Φανή Καλαθάκη
Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση