Snapdragon 865: Τα πρώτα benchmarks στο Geekbench

Techblog.gr

Samsung, Huawei και Apple έχουν αποκαλύψει το νέο τους SoC, ωστόσο η Qualcomm αναμένεται να αποκαλύψει τον Snapdragon 865 τον Νοέμβριο. Benchmark όμως του νέου high-end SoC εμφανίστηκαν στο Geekbench 4 αποκαλύπτοντας τόσο το Single-Core score όσο και Multi-Core score.

Όπως αποκάλυψε ο γνωστός leakster, Ice Universe ο Snapdragon 865 που ανέλαβε να δημιουργήσει η Samsung πέτυχε 4.250 πόντους σε Single-Core test και 13.300 πόντους σε Multi-Core test.

Το chip της Qualcomm θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και την λιθογραφία EUV η οποία θα φέρει 20-30% καλύτερη απόδοση και 30-50% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Στους πυρήνες αναμένεται να δούμε τους ARM Cortex-A77 και Cortex-A55 ενώ η μνήμη RAM θα είναι τύπου LPDDR5 οι οποίες προσφέρουν transfer speed στα 6.400Mbps. Η Adreno 650 ίσως είναι υπεύθυνη για τα γραφικά και αναμένεται να υποστηρίζεται το HDR10+. Όσον αφορά το 5G η Qualcomm μάλλον θα φέρει δύο διαφορετικά SoC με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά όπου το ένα θα ενσωματώνει το 5G ενώ το άλλο θα έχει έως 4G LTE.

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης