Redmi K20 Pro: Συναγωνίζεται το Pixel 3 σε επίπεδο καμερών

Techblog.gr

Redmi K20 Pro DxOMark

Το Redmi K20 Pro αποδείχθηκε ένα από τα καλύτερα smartphone που έχει δοκιμάσει το DxOMark. Με συνολική βαθμολογία 102, ξεπέρασε το iPhone XR και βρέθηκε στην ίδια θέση με το Google Pixel 3. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα smartphone των 400€.

Το συνολικό σκορ δεν λέει και πολλά για τις επιδόσεις του Redmi K20 Pro. Σε επίπεδο φωτογραφίας το smartphone συγκέντρωσε 108 πόντους πλησιάζοντας το Galaxy Note 9 του 2018 που έλαβε 107 πόντους. Βέβαια, το iPhone XS Max έχει λάβει 110 πόντους για τις επιδόσεις του στη φωτογραφία.

Η φωτογραφική μηχανή του Redmi K20 Pro αποδίδει γενικά καλά. Τα μεγαλύτερα μείον που εντόπισε το DxOMark είναι η περιορισμένη δυναμική εμβέλεια και η απόδοση των χρωμάτων. Η υψηλή βαθμολογία που έλαβε το K20 Pro οφείλεται στη σύσταση του module των τριών καμερών. Το smartphone έχει μία wide, μία ultrawide και έναν τηλεφακό, κάτι που συναντάς σπάνια, ειδικά σε τέτοιο εύρος τιμής.

Redmi K20 Pro DxOMark

Το DxOMark θεωρεί ότι ο τηλεφακός του K20 Pro ανήκει στη μεσαία κατηγορία και δεν ξεπερνά αυτούς των κορυφαίων Xiaomi Mi 9 και iPhone XS Max. Και πάλι, για την τιμή του, οι κάμερες του smartphone είναι εξαιρετικές και κανείς δεν περιμένει να βρει κάμερα με ονομαστική εστιακή απόσταση 12mm σε τηλέφωνο τέτοιας αξίας.

Στην ουσία, αυτό που απέτρεψε το Redmi K20 Pro να πιάσει μεγαλύτερη βαθμολογία ήταν οι επιδόσεις του στην εγγραφή βίντεο. Εκεί το smartphone πήρε 89 πόντους, νούμερο αρκετά χαμηλότερο από τα περισσότερα flagships που κυκλοφόρησαν φέτος.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος