Ο Τραμπ επέτρεψε σε αμερικανικές εταιρείες να πουλάνε στη Huawei

Techblog.gr

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το “πράσινο φως” επιτρέποντας σε μερικές Αμερικάνικες εταιρείες την συνεργασία τους με την Huawei. Στην αναφορά της New York Times, γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν ορισμένες εταιρείες από την Αμερική οι οποίες μπόρεσαν να προμηθεύσουν ξανά στην Huawei “μη ευαίσθητα προϊόντα”. Μέχρι τώρα μόνο η Micron συνεχίζει να προμηθεύει κανονικά στην Κινεζική εταιρεία έπειτα από εκτενή εξέταση των κανόνων.

Αυτό ίσως σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα επιτραπεί ξανά η χρήση των Google Play Services στα smartphone της Huawei αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Huawei έχει αποκλειστεί από την Αμερική με απόφαση που έλαβε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της χρήσης των Google Play Services του Android στα νέα Mate 30 και Mate 30 Pro. Ωστόσο, η Huawei μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την open source έκδοση του Android.

Η Αμερική είχε αποφασίσει την τοποθέτηση του Κινεζικού κολοσσού σε λίστα οντοτήτων και έκτοτε ο μόνος τρόπος εμπορικής συνεργασίας με αυτήν είναι μία ειδική άδεια που πρέπει να λάβουν οι Αμερικάνικες εταιρείες από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης