Συνελήφθη 28χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθη εικοσιοκτάχρονος υπήκοος Ιράκ, συνοδηγός σε φορτηγό, το οποίο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί χθες το βράδυ, ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη και σύγκρουση με περιπολικό.

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης με τη συνδρομή αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων Λαγκαδά και Καλινδοιών και του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη ενός ατόμου το οποίο ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 28χρονο αλλοδαπό (συνοδηγό στο όχημα), σε βάρος του οποίου, καθώς και ενός ακόμα ατόμου (οδηγό), σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (07-10-2019), εντοπίστηκε στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, Ι.Χ. φορτηγό να κινείται με υψηλή ταχύτητα, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έγινε από τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και σε επαρχιακό δρόμο στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Περιστερώνα, ο οδηγός διενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές. Συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος, ενώ ο οδηγός αναζητείται.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του φορτηγού, εντοπίστηκαν είκοσι έξι (26) αλλοδαποί που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση