Ονομάζεται PlayStation 5 και κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα του 2020

Techblog.gr

Η Sony ανακοίνωσε ότι η νέα κονσόλα ονομάζεται και επίσημα PlayStation 5 και θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020. Αν και δεν υπήρχε αμφιβολία για το όνομα του PS5, η επίσημη ανακοίνωσή του αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του παζλ της επόμενης γενιάς που σιγά-σιγά συμπληρώνεται.

Το επερχόμενο PlayStation 5 διαθέτει νέο, εξελιγμένο χειριστήριο με δύο βασικές καινοτομίες. Η απτική ανάδραση (haptic technology), η οποία αντικαθιστά την απλή δόνηση και προσφέρει πολύ πιο “αναλυτική” αίσθηση στον παίκτη. Διαφορετικές καταστάσεις στα παιχνίδια όπως τρακαρίσματα σε αγώνες αυτοκινήτων, τάκλιν σε ποδοσφαιρικά ματς, ακόμα και τρέξιμο μέσα σε χόρτα ή περπάτημα σε λάσπη, μεταφέρονται διαφορετικά στα χέρια του παίκτη.

Μάθε τα πάντα για το PlayStation 5 στο Game20.gr

Η δεύτερη καινοτομία είναι η προσθήκη αντίστασης (adaptive triggers) στα L2 και R2, που επιτρέπει στον παίκτη να νιώθει πιο έντονα πχ τη χρήση τόξου ή την επιτάχυνση ενός οχήματος σε βραχώδες έδαφος. Από εκεί και πέρα, το χειριστήριο του PS5 διαθέτει βελτιωμένο ηχείο, θύρα USB Type-C για φόρτιση και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, ενώ σύμφωνα με τη Sony είναι ελαφρύτερο από το χειριστήριο του Xbox One με μπαταρίες μέσα.

Πρώιμες εκδόσεις του χειριστηρίου του PS5 ήδη καταφτάνουν στους developers. Μαζί με αυτές τις “φρέσκιες” επίσημες ανακοινώσεις από χείλη της Sony, renders όπως το παραπάνω ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο παρουσιάζοντας το πως θα μπορούσε να είναι το επερχόμενο PlayStation 5. Ανυπομονείτε;

Πηγή

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης