Αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό ο Πετρούνιας

Ένα χρόνο μετά την επιστροφή του στη δράση, ο Λευτέρης Πετρούνιας, βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκρισή του στον τελικό των κρίκων του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Στουτγκάρδης, αλλά και με το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά την επέμβαση που έκανε στον ώμο του ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στους κρίκους έδωσε τον πρώτο του αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην γερμανική πόλη.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο μπορεί να μην βρίσκεται ακόμη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως ο βασικός του στόχος στον προκριματικό ήταν να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του επόμενου Σαββάτου (12/10).

Έκανε το ίδιο πρόγραμμα που του έχει χαρίσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες (με συντελεστή δυσκολίας 6.3) και βαθμολογήθηκε με 8.400 για την εκτέλεσή του και με σύνολο 14.700, εκτός απρόοπτου, θα βρίσκεται στον τελικό.

Εφόσον συμβεί αυτό θα πάρει αυτόματα και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το επόμενο καλοκαίρι. Μετά την ολοκλήρωση των μέχρι τώρα προσπαθειών ο Πετρούνιας βρίσκεται στην τρίτη θέση με τον Τσολάκ (Τουρκία) 14.858 και τον Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) που είχε κι εκείνος 14.700.

Αντίθετα, δύσκολα θα καταφέρει να προκριθεί στον τελικό ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Ο 27χρονος γυμναστής βαθμολογήθηκε με 14.133 και δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στην τελική οκτάδα.

Στο σύνθετο ατομικό ο Ηλιόπουλος πραγματοποιήσε καλή προσπάθεια και κατάφερε να συγκεντρώσει 78.032 βαθμούς. Βαθμολογήθηκε με 12.500 στις ασκήσεις εδάφους, με 13.900 στο δίζυγο και με 13.166 στο μονόζυγο, 11.800 στον πλάγιο ίππο, 12.866 στους κρίκους και 13.800 στο άλμα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση