iOS 13.2: Η πρώτη beta φέρνει το Deep Fusion στα iPhone 11

Techblog.gr

iOS 13.2 beta 1 deep fusion

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta έκδοση του iOS 13.2 η οποία φέρνει την πολυαναμενόμενη λειτουργία κάμερας Deep Fusion στα iPhone 11 και iPhone 11 Pro.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Deep Fusion είναι μία τεχνολογία επεξεργασίας των φωτογραφιών η οποία δουλεύει στο παρασκήνιο και βελτιώνει την ποιότητα των τελικών εικόνων κρατώντας τον θόρυβο σε χαμηλά επίπεδα.

Η Apple δεν έχει βάλει κάποιον διακόπτη για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Deep Fusion, ούτε καν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι είναι ενεργή. Κατά τη λήψη φωτογραφιών, η προεπιλεγμένη λειτουργία είναι το Smart HDR, το οποίο καταγράφει πολλαπλές λήψεις και τις συνδυάζει για να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

iOS 13.2 beta 1 deep fusion

Ωστόσο, αν η λήψη πραγματοποιείται σε σκοτεινό περιβάλλον η συσκευή ενεργοποιεί αυτόματα το Night Mode το οποίο βελτιώνει τη φωτεινότητα και μειώνει τον θόρυβο. Το Deep Fusion από την άλλη λειτουργεί περίπου όπως το Smart HDR, με τη διαφορά ότι ενεργοποιείται αυτόματα όταν τραβάμε φωτογραφίες σε περιβάλλον με μεσαίο προς χαμηλό φωτισμό.

Όπως θα παρατηρήσετε σε φωτογραφίες με αρκετές λεπτομέρειες και καθόλου ζουμ το Deep Fusion δεν δημιουργεί κάποια αισθητή διαφορά. Από την άλλη όταν κάνουμε zoom in στις φωτογραφίες θα δούμε κάποια βελτίωση στα textures και τις λεπτομέρειες.

Κατά τα άλλα η iOS 13.2 φέρνει, στα iPhone 11 και τα υπόλοιπα smartphones της Apple, μερικές διορθώσεις και προσθήκες όπως η ανακοίνωση μηνυμάτων μέσω της Siri για τους κατόχους AirPods, ρυθμισεις για την αυτόματη αναπαραγωγή AirPlay στην τηλεόραση, νέα ενότητα Research στις ρυθμίσεις, και άλλα.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος