Δ. Μακεδονία – Γ. Αμανατίδης: «Αξιοποίηση και όχι κατάργηση του λιγνίτη»

Δ. Μακεδονία – Γ. Αμανατίδης: «Αξιοποίηση και όχι κατάργηση του λιγνίτη»

«Ο στόχος της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να μην εξαρτόμαστε από το λιγνίτη μέχρι το 2028 με ανησυχεί ως πολίτης, όπως και πρέπει να ανησυχεί όλους, αλλά ως βουλευτής θα αγωνιστώ με όλους τους συναδέλφους μου να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για ομαλή απολιγνιτοποίηση» ανέφερε στο σημερινό (4/10/2019) περιφερειακό συμβούλιο ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Αμανατίδης.

Όπως τόνισε με την πρόθεση του πρωθυπουργού υπάρχει πλέον ένας στόχος, όταν ο προηγούμενη πρόβλεψη για τη χώρα μας ήταν να είναι το 2030 εξαρτημένη από το λιγνίτη κατά 17% και για 0% το 2050.

«Αυτό δε σημαίνει ότι ο λιγνίτης δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή άλλων παραγώγων, όπως καυσίμων με τις νέες τεχνολογίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει η ΔΕΗ να προχωρήσει σε ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά θα πρέπει να είναι πλέον μακριά από το στενό δημόσιο και να γίνει ανταγωνιστική. Σε ότι αφορά το ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει εκτός των άλλων να περιλαμβάνει: Ρήτρα απασχόλησης στην περιοχή, ειδική ζώνη κινήτρων και μειωμένο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την δημιουργία θέσης ειδικού γραμματέα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –  Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Θωμάς Νασιάδης