Mario Kart Tour: Το πιο επιτυχημένο mobile game της Nintendo με 90 εκ. downloads

Techblog.gr

Το Mario Kart Tour έγινε το best seller game της Nintendo για smartphones, μιας και έχει πετύχει, σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower, περίπου 90 εκατομμύρια downloads σε Android και iOS συσκευές, καταφέρνοντας να γίνει το πιο επιτυχημένο mobile game της εταιρείας.

Με τα 90 εκ. downloads που έφτασε την τελευταία εβδομάδα, το Mario Kart Tour ξεπέρασε το Animal Crossing: Pocket Camp, το οποίο πέτυχε 14.3 εκ. downloads μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, τη στιγμή που το Super Mario Run πέτυχε 13 εκ. downloads, με το Fire Emblem Heroes να ακολουθεί με 8.1 εκατομμύρια.

Αν δούμε τα στατιστικά ανά πλατφόρμα, το Mario Kart Tour κατέβηκε 36.5 εκ. φορές σε συσκευές με λειτουργικό iOS, ενώ η έκδοση για Android πέτυχε πολλά περισσότερα downloads μιας και έφτασε τα 53.5 εκατομμύρια, κάνοντας το game της Nintendo με τη μεγαλύτερη βάση χρηστών για την πλατφόρμα του Android.

Μπορεί όμως το Mario Kart Tour να έχει κατέβει περισσότερες φορές από τους κατόχους Android smartphones αλλά τα περισσότερα κέρδη προέρχονται από τις iOS συσκευές μιας και τα έσοδα της Nintendo φτάνουν τα 9.6 εκ. δολάρια τη στιγμή που από τους χρήστες του Android έχουν προέλθει 3.1 εκ. δολάρια.

Τα έσοδα του Mario Kart Tour το φέρνουν πρώτο σε downloads αλλά τρίτο στα συνολικά έσοδα μιας και την πρωτιά έχει το Fire Emblem Heroes με 28.2 εκ. δολάρια, με τη δεύτερη θέση να ανήκει στο Super Mario Run με 16.1 εκ. δολάρια. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε πως το Super Mario Run χρειάζεται πληρωμή για να ξεκλειδώσει στην πλήρη έκδοσή του τη στιγμή που το Fire Emblem Heroes είναι δωρεάν.

Πηγή

Techblog.gr

Ιάκωβος Μπελώνιας