Στα Χανιά το Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Στα Χανιά το Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Το ανακαινισμένο Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (1905) θα εγκαινιάσει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία θα επισκεφθεί τα Χανιά ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»,.
Στο Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (1905) πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και μουσειακής αναβάθμισης και λειτουργεί, από τον Ιούλιο του 2019, ως μουσειακός χώρος υπό τη διαχείριση και τη φροντίδα του Ιδρύματος.
Η έκθεση εκτείνεται σε δύο ορόφους και περιλαμβάνει πρωτότυπο μουσειακό και αρχειακό υλικό. Το μουσειακό υλικό που ήδη βρισκόταν στο μουσείο συντηρήθηκε και επανεκτέθηκε και η έκθεση συμπληρώθηκε με πλούσιο, ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας, πρωτότυπο αρχειακό υλικό του Ιδρύματος, καθώς και με πρόσφατες δωρεές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»,.κύριοι χορηγοί του έργου της ανακαίνισης του Μουσείου είναι η Cosmote, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Εριέττα Λάτση.
Χορηγοί του έργου είναι επίσης η ANEK LINES, τα Super Markets SYNKA, η ΕΤΑΝΑΠ – SAMARIA, η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ), η ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε., ο Παύλος Χανιωτάκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, ο Κωνσταντίνος Γύπαρης και ο Πέτρος Παπακυριακού. Στην πραγματοποίηση του έργου της ανακαίνισης συνέβαλλαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Χανίων.

www.ert.gr

Σοφία Θεοδωράκη