Τα επόμενης γενιάς iPad και MacBook θα έχουν mini-LED displays

Techblog.gr

iPad and MacBook 2020 mini-LED panels

Ο γνωστός και αξιόπιστος αναλυτής των Apple προϊόντων Ming-Chi Kuo δημοσίευσε μία αναφορά στην οποία θέλει τον αμερικανικό κολοσσό να εργάζεται σε νέα high-end iPad και MacBook τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με mini-LED οθόνες.

Ο Kuo θέλει τα επόμενης γενιάς iPad και MacBook να έχουν οθόνες με περίπου 10.000 LEDs. Το κάθε LED λέγεται ότι θα έχει μέγεθος κάτω από 200 microns. Συγκριτικά, η νέα Apple Pro Display XDR χρησιμοποιεί 576 medium-LEDs.

Ο αναλυτής θεωρεί ότι η Apple προτιμάει τα mini-LED panels διότι προσφέρουν αντίστοιχη γκάμα χρωμάτων με τις οθόνες OLED, αλλά δεν είναι ευάλωτα στο φαινόμενο burn-in.

Επιπλέον, η Apple ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική όσον αφορά την προμήθεια εξαρτημάτων για τις συσκευές της. Η εταιρεία προμηθεύεται εξαρτήματα από πολλούς κατασκευαστές ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν.

Σε αντίθεση με τις οθόνες OLED τις οποίες διαθέτει στην αγορά αποκλειστικά η Samsung, η Apple μπορεί να προμηθεύεται τα mini-LED panels από πολλούς κατασκευαστές.

Όπως και να έχει, η τεχνολογία των mini-LED είναι ιδιαίτερα ακριβή. Αν όντως τα επόμενης γενιάς iPad και MacBook είναι εξοπλισμένα με τέτοια panels, τότε η τιμή τους θα είναι αρκετά τσιμπημένη.

Αναμένουμε το πρώτο mini-LED iPad να ανακοινωθεί το 2020 και να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ το πρώτο mini-LED Macbook περιμένουμε να βγει στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος