Με πλωτό σκάφος έρχονται στο Βόλο τα ναρκωτικά του ενός τόνου από την Αλόννησο

Με πλωτό σκάφος έρχονται στο Βόλο τα ναρκωτικά του ενός τόνου από την Αλόννησο

Τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, πάνω από ένα τόνο, ήταν κρυμμένα σε κιβώτια, τα οποία εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι από άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, σε κοινή επιχείρηση στην νησίδα Πιπέρι, ανοικτά της Αλοννήσου. Η επιχείρηση συντονίζεται απευθείας από το Υπουργείο Ναυτιλίας  και Δημοσίας Τάξης,  ενώ σ’ αυτήν  συμμετέχουν άνδρες και λιμενικά σκάφη λιμεναρχείων και λιμενικών σταθμών της Μαγνησίας. Να σημειωθεί ότι επίσημη ενημέρωση- παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τεράστιας επιχείρησης που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες,  θα γίνει πιθανότητα την Τετάρτη και θα είναι κοινή από τους λιμενικούς και αστυνομικούς που λαμβάνουν μέρος στην εξάρθρωση του δικτύου των διακινητών.

Οι διακινητές, λέγεται ότι  μετέφεραν τα ναρκωτικά, πιθανότητα κάνναβη,  από την Τουρκία στην Αλβανία και από εκει στην χώρας μας και στην σπηλιά της νησίδας Πιπέρι της Αλοννήσου.
Στην μεγάλη επιχείρηση, εξάρθρωσης του κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που με ταχύπλοα σκάφη μετέφεραν τα ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία και μετά στη χώρας μας, επιχείρηση που στήθηκε από την περασμένη εβδομάδα, συμμετείχαν  δυνάμεις από θαλάσσης και από αέρος στις Βόρειες Σποράδες.  Συμμετείχαν επίσης βατραχάνθρωποι από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών αλλά και εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι την περασμένη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, το Λιμενικό είχε ακινητοποιήσει  ένα σκάφος διακινητών και αναζητούσε το δεύτερο, στο οποίο επέβαιναν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών.

Αυτή την ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν φορτωθεί τα κιβώτια με την κάνναβη σε σκάφος του λιμενικού  με κατεύθυνση το λιμάνι του Βόλου ενώ έγιναν και συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγούνται και αυτοί στο λιμάνι του Βόλου.

 

www.ert.gr

ertweb

Αφήστε μια απάντηση