Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Χ.Α. δεν είχε ρατσιστικές απόψεις – Με εκφράζει το «πας μη Έλλην βάρβαρος»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των απολογιών των κατηγορούμενων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην πολύκροτη δίκη.

Ένας από τους  κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος μάλιστα παλιότερα έχει καταδικαστεί σε ποινή ενός έτους για εμπρηστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στην πλατεία Αμερικής, ανέφερε την Δευτέρα απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, πως μια επίθεση την οποία δέχτηκε η μητέρα του από μετανάστη στάθηκε η αφορμή να έχει «μένος απέναντι τους».

«Δεν ήταν περιπολίες, ήταν βόλτες, για να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Πηγαίναμε τέσσερα άτομα στη γειτονιά, μιλούσαμε με τον κόσμο, γιατί ήταν φοβισμένοι. Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις. Υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρχει μια ποσόστωση και ότι οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν νόμιμα έγγραφα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Όσο για την σχέση του με την Χρυσή Αυγή ανέφερε: «μου άρεσε που συναναστρεφόμουν με Έλληνες», είπε ο κατηγορούμενος ενώ αναφερόμενος στην επίθεση στο νυκτερινό κέντρο παραδέχτηκε πως έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν ένα στουπί με βενζίνη καθώς ο ιδιοκτήτης «ήταν προκλητικός».

Πρόεδρος: Το «πας μη Έλλην βάρβαρος» σας εκφράζει;
Κατηγορούμενος: Ναι βέβαια.
Πρόεδρος: Ο μαίανδρος τι νόημα έχει;
Κατηγορούμενος: Είναι σύμβολο της Χρυσής Αυγής
Πρόεδρος: Τον είχατε σπίτι σας;
Κατηγορούμενος: Ναι, στη ντουλάπα μου.

Το σφυροκόπημα της προέδρου δέχτηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας της η ανθυπαστυνόμος η οποία κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες στην Χρυσή Αυγή.

Όπως ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη η μοναδική φορά που ήρθε σε επαφή με το κόμμα ήταν μετά τις εκλογές του 2012 καθώς επιθυμούσε τη μετάταξη της στη φύλαξη των βουλευτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση