Τραγωδία στη Μόρια: Ένας νεκρός από τη φωτιά στον καταυλισμό-Πληροφορίες και για 2ο θύμα

Τραγωδία στη Μόρια: Ένας νεκρός από τη φωτιά στον καταυλισμό-Πληροφορίες και για 2ο θύμα

Δραματικές καταστάσεις στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια Μυτιλήνης από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε κοντέινερ, και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε άλλα τρία διώροφα τα οποία κάηκαν ολοσχερώς. Κατά τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ένας άνθρωπος απανθρακωμένος, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλον ένα νεκρό. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Αιγαίου Μ. Τζινέλλη, τα θύματα είναι μια μάνα με το παιδί της.

Η μεταφορά του πρώτου θύματος στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης έγινε από ιδιώτη, με το όχημά του. Πρόκειται για τη σορό γυναίκας. Σε εξέλιξη είναι η διενέργεια εξέτασης από ιατροδικαστή.

Στο νησί μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις προς ενίσχυση καθώς επίσης και ο  Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, υπήρξαν δύο πυρκαγιές, η πρώτη στις 16:45 περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, την οποία έσβησαν οι  πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, για την κατάσβεση της οποίας συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών.

Μετά το ξέσπασμα της φωτιάς δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών δυνάμεων που προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ ΕΡΤ Αιγαίου Μ. Τζινελλη

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση