Πρ. Παυλόπουλος από Τρίπολη: «Η αναθεώρηση διατάξεων που καταγράφουν ιστορικές αλήθειες είναι ανιστόρητη αντιμετώπιση και δηλώνει άγνοια»

Πρ. Παυλόπουλος από Τρίπολη: «Η αναθεώρηση διατάξεων που καταγράφουν ιστορικές αλήθειες είναι ανιστόρητη αντιμετώπιση και δηλώνει άγνοια»

«Το να πηγαίνουμε ή να επιδιώκουμε να αναθεωρήσουμε διατάξεις των κανόνων του δικαίου, αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Το να επιδιώκουμε όμως αναθεώρηση των διατάξεων που καταγράφουν ιστορικές αλήθειες, είναι η ανιστόρητη αντιμετώπιση των διατάξεων του Συντάγματος και η άγνοια του πραγματικού περιεχομένου του Συντάγματος».

Αυτό, δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του (αντιφώνηση), στο γεύμα της δημοτικής αρχής, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρίπολης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 198η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης και πιο συγκεκριμένα, στο επίμαχο άρθρο που αφορά τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους, ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας -μιλώντας και ως Ακαδημαικός- ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλα τα συντάγματα καταγράφουν ιστορικές αλήθειες. Αυτές οι διατάξεις δεν έχουν αμιγώς κανονιστικό περιεχόμενο. Έχουν περιεχόμενο ιστορικής καταγραφής. Όταν το σύνταγμα ορίζει επικρατούσα θρησκεία είναι αυτή που έχουμε σήμερα. Δεν λέει το σύνταγμα ότι είναι ένας κανόνας που επιβάλει να έχουμε αυτή τη θρησκεία. Αποτυπώνει την πραγματικότητα και μόνο».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς