Η παρουσίαση της Πολιτικής Διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ στο φεστιβάλ «Σπούτνικ»

Η παρουσίαση της Πολιτικής Διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ στο φεστιβάλ «Σπούτνικ»

Την Πολιτική Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκρίθηκε χθες από την Κεντρική Επιτροπή, θα παρουσιάσει στις 19.30 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στο φεστιβάλ «ΣΠΟΥΤΝΙΚ», που διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στο Αλσος Γουδή. Αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο ένταξης στους πολίτες για συνδιαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας, και να εξειδικεύσει τα σχέδια για την ανασυγκρότηση του κόμματος. 

H διακήρυξη αποτελεί ένα κείμενο-κάλεσμα ένταξης που δίνει έμφαση στην οικολογία θέτοντας την κλιματική κρίση ως ένα βασικό πρόταγμα για την εποχή μας.

Το βασικό δίλημμα, όπως σημειώνεται, είναι: «Ή ο γερασμένος κόσμος του ύστερου καπιταλισμού θα εξακολουθεί να καταστρέφει εκατομμύρια ανθρώπους, κοινωνίες, λαούς, το κλίμα, την ίδια τη γη, το κοινό μας σπίτι. Ή οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ενός νέου διαφωτισμού, ενός νέου ανθρωπισμού και πολιτισμού, μιας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας και αντίστασης, με την Αριστερά σε θέση ευθύνης και μάχης ανάμεσά τους, θα βάλουν φραγμό στην καταστροφή, θα αλλάξουν τη ροή της ιστορίας προς τη κοινωνική χειραφέτηση».

Μέσω της διακήρυξης απευθύνεται κάλεσμα  στους πολίτες, να συνδράμουν όλοι στη «συνδιαμόρφωση της νέας προοδευτικής πλειοψηφίας στη χώρα», που δίνει βαρύτητα στην «επιστροφή της πολιτικής οργάνωσης»

«Η κρίση μας έχει αλλάξει όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει και αυτός». Ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται, «οφείλει να αλλάξει και να αλλάζει γνωρίζοντας ότι η διαδρομή που θέλουμε να ακολουθήσουμε σημαίνει πρώτα από όλα πλατιά κοινωνική συμμετοχή. Δεν είναι δρόμος των λίγων και των «φωτισμένων». Είναι ο δρόμος της πλειοψηφίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα Δημοκρατίας η Ελευθερία του Τύπου

Εν τω μεταξύ, απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες του Documento σχετικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις προς επιχειρήσεις για διακοπή των διαφημιστικών τους καταχωρίσεων στην εφημερίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η ελευθερία του Τύπου, η αντίστασή του σε καθεστωτικές συμπεριφορές και απόπειρες φίμωσης, η προσπάθεια εφημερίδων να επιβιώσουν οικονομικά, δεν είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα