Γυναίκα και βρέφος νεκροί στη Μόρια: Εξέγερση με φωτιά στο ΚΥΤ

Γυναίκα και βρέφος νεκροί στη Μόρια: Εξέγερση με φωτιά στο ΚΥΤ

Τραγικός ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα και ένα βρέφος έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, μετά από φωτιά που ξέσπασε από την εξέγερση μεταναστών σε ένα κοντέινερ, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλα τρία διώροφα τα οποία κάηκαν ολοσχερώς. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ένα απανθρακωμένο πτώμα, ενώ η σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας υπάρχουν πληροφορίες και για ένα άλλο νεκρό.

Άμεσα έσπευσε στην περιοχή μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, όπου αρχικά εμποδίστηκε από τους εξεγερμένους, ενώ στη συνέχεια παρενέβη και η αστυνομία όπου έκανε χρήση χημικών. Μετανάστες προξένησαν ζημιές σε δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή πετούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Πριν από λίγη ώρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για θύματα χωρίς να έχει εξακριβωθεί. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν πριν λίγο από την Αθήνα στη Μυτιλήνη, ενώ στο νησί μεταβαίνουν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

The post Γυναίκα και βρέφος νεκροί στη Μόρια: Εξέγερση με φωτιά στο ΚΥΤ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb