Xiaomi Mi MIX Alpha: Κανένα οικονομικό κέρδος για την εταιρεία

Techblog.gr

Μόλις πριν μερικές ημέρες η Xiaomi παρουσίασε το εντυπωσιακό Xiaomi Mi MIX Alpha, ένα concept smartphone με αναλογία οθόνης προς σώμα 180,6%, 108MP κύρια κάμερα και τιμή στα 2.500€.

Αρκετοί καταναλωτές φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με το υψηλό κόστους του Mi MIX Alpha. Γι’ αυτό, αρκετά στελέχη της εταιρείας έκαναν μερικές δηλώσεις με στόχο να εξηγήσουν κάποια πράγματα και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μετά την παρουσίαση του Xiaomi Mi MIX Alpha, ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, δήλωσε ότι η έρευνα και ανάπτυξη του ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, χρειάστηκαν 1.000 μηχανικοί και η εταιρεία ξόδεψε 500 εκατομμύρια yuan ή περίπου 64 εκατομμύρια ευρώ.

Αρχικά, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Xiaomi η μαζική παραγωγή της συσκευής είναι ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτό και θα υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι από το πρώτο πακέτο παραγωγής θα κυκλοφορήσουν μόλις 100 μοντέλα.

Επίσης, ο Lei Jun δήλωσε ότι με το Mi MIX Alpha η εταιρεία στοχεύει στο να φτιάξει ένα ανατρεπτικό τηλέφωνο ανεξαρτήτως του κόστους για την ίδια.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Meizu, Li Nan, η Xiaomi βγάζει περίπου 5% κέρδος από την πώληση των συσκευών της. Στην περίπτωση του Xiaomi Mi MIX Alpha το κέρδος θα είναι πολύ μικρότερο, ίσως μάλιστα η εταιρεία δει και ζημία.

Όσον αφορά το θέμα της οθόνης, αρκετοί χρήστες αναρωτιούνται αν αυτή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό όπως τα foldable smartphones. O ο συνιδρυτής της Xiaomi, Lin Bin, δήλωσε ότι το Xiaomi Mi MIX Alpha χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα foldables όμως η συσκευή έχει ανώτερης τεχνολογίας glass bonding. Οπότε, η οθόνη του smartphone θα είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με το πλαστικό γυαλί των foldables.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος