13 δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες στις Περιφέρειες-Σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη

13 δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες στις Περιφέρειες-Σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη

Τη δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας στις Περιφέρειες με ισοκατανομή των προσφυγών από τα νησιά στην ενδοχώρα προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά εξήγγειλε Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την σύσκεψη που είχε με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση 500 έως 1.000 αλλοδαπών σε κάθε περιφέρεια. Η επίτευξη του σκοπού δεν θα γίνει μόνο με την δημιουργία νέων δομών αλλά και με την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων που θα είναι διαθέσιμα για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες.Οι περιφερειάρχες, από την πλευρά τους, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και διατύπωσαν τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει σε κάθε τοπική κοινωνία.

O πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Υπάρχουν ξενοδοχεία, που θέλουν οι ξενοδόχοι να τα ενοικιάσουν σε δομές, να φιλοξενηθούν μετανάστες, όπως συμβαίνει στα Γρεβενά, στη Σαμαρίνα και σε κάποια άλλα χωριά. Και με αυτό τον τρόπο και οι ξενοδόχοι σώζονται γιατί δεν είχαν δουλειά και είχαν προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και μια αξιοπρεπής φιλοξενία των ανθρώπων αυτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενη

Επόμενη

www.ert.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση