Οινούσσες: ανείπωτη τραγωδία με ναυάγιο λέμβου, πνίγηκαν πέντε παιδιά και 2 γυναίκες πρόσφυγες

Οινούσσες: ανείπωτη τραγωδία με ναυάγιο λέμβου, πνίγηκαν πέντε παιδιά και 2 γυναίκες πρόσφυγες

Ανείπωτη τραγωδία στα νερά του Αιγαίου.
Από ναυάγιο λέμβου, 7 άτομα, και συγκεκριμένα ένα βρέφος, 4 παιδιά και 2 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και οι σοροί τους ανασύρθηκαν από το προσωπικό των σκαφών του Λ.Σ-Ελλ. Ακτ. και της FRONTEX που συνεχίζουν τις έρευνες στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια των Οινουσσών.
Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής,  27/9/2019, σκάφος της FROTEX εντόπισε την αναποδογυρισμένη λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες, που εκτός των πλωτών μέσων πήραν μέρος αεροσκάφος της FRONTEX και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αρχικά ανασύρθηκαν οι σοροί ενός βρέφους και ενός παιδιού περίπου 4 ετών, ενώ διασώθηκαν 12 άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν περί τη 1.00 μ.μ. στο λιμάνι της Χίου και στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Μάλιστα οι διασωθέντες μιλούσαν για 4 αγνοούμενους, όμως υπήρχε και 5ο άτομο, που δυστυχώς κανένα δεν εντοπίστηκε εν ζωή.
Μεταξύ των διασωθέντων 3 παιδιά κάτω των 6 ετών, 1 παιδί περίπου 12 ετών, 3 γυναίκες και 5 άντρες.
Να σημειώσουμε ότι αρχικά κλήθηκε για βοήθεια το πλοίο της γραμμής ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ, που στη συνέχεια συνέχισε το ταξίδι του για τη Λέσβο.

The post Οινούσσες: ανείπωτη τραγωδία με ναυάγιο λέμβου, πνίγηκαν πέντε παιδιά και 2 γυναίκες πρόσφυγες appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση