iOS 13.1: Ξεκίνησε η διάθεση της αναβάθμισης και διορθώνει bugs

Techblog.gr

Η Apple ξεκίνησε να προωθεί την τελευταία έκδοση του iOS την Παρασκευή που μας πέρασε μαζί με την κυκλοφορία των iPhone 11. Μερικές μόλις μέρες αργότερα ο Αμερικανικός κολοσσός ξεκίνησε να διαθέτει την iOS 13.1 έκδοση.

Η έκδοση είχε δρομολογηθεί να κυκλοφορήσει στα smartphone της εταιρείας στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα iPhone θα δεχθούν την νέα έκδοση με σκοπό να διορθωθούν τα bugs που εμφανίστηκαν με την έλευση του iOS 13.

Το iOS 13.1 περιλαμβάνει επιδιορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων της δυνατότητας AirDrop με τεχνολογία Ultra Wideband σε iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, προτεινόμενων αυτοματοποιήσεων στην εφαρμογή «Συντομεύσεις» και της δυνατότητας κοινοποίησης ΕΩΑ στους Χάρτες.

AirDrop
Δυνατότητα επιλογής του προορισμού AirDrop μέσω κατάδειξης από ένα iPhone 11, iPhone 11 Pro ή iPhone 11 Pro Max σε άλλο, χρησιμοποιώντας το νέο chip U1 με τεχνολογία UWB (Υπερ-ευρεία ζώνη) για χωρική αντίληψη.

Συντομεύσεις
Προτεινόμενες αυτοματοποιήσεις στην Γκαλερί, εξατομικευμένες στην καθημερινότητά σας.
Προσωπικές και οικιακές αυτοματοποιήσεις για αυτόματη εκτέλεση συντομεύσεων βάσει εναυσμάτων.
Υποστήριξη εφαρμογής «Οικία» για συντομεύσεις ως προηγμένες ενέργειες στην καρτέλα «Αυτοματοποίηση».

Χάρτες
Κοινοποίηση ΕΩΑ για αποστολή της εκτιμώμενης ώρας άφιξης κατά την εξέλιξη μιας διαδρομής.

Υγεία μπαταρίας
Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας για επιβράδυνση του ρυθμού παλαίωσης της μπαταρίας χάρη στη μείωση του χρόνου που το iPhone είναι πλήρως φορτισμένο.

Δυνατότητα διαχείρισης απόδοσης σε iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max για αποτροπή του αναπάντεχου τερματισμού της συσκευής, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής απενεργοποίησης αυτής της δυνατότητας αν παρουσιαστεί αναπάντεχος τερματισμός.

Λήψη γνωστοποίησης όταν η Υγεία μπαταρίας δεν μπορεί να επαληθεύσει αν τα iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max ή μεταγενέστερα μοντέλα περιέχουν νέα, γνήσια μπαταρία Apple.

Μαζί με το iOS 13.1 θα ξεκινήσει και η διάθεση του iPadOS η οποία είχε χρονολογηθεί επίσης για το τέλος του μήνα. Το νέο update των iPad θα τα εξοπλίσει με νέα feature. Μερικά από αυτά είναι η τοποθέτηση περισσότερων εικονιδίων στην αρχική οθόνη καθώς και η αλλαγή του μεγέθους του virtual πληκτρολογίου QWERTY. Τέλος, το iPadOS θα φέρει νέα gestures και το πολυσυζητημένο Dark Mode.

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης