Χανιά: Αποφασισμένη να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει το οικόπεδο της ΑΒΕΑ η νέα δημοτική αρχή

Χανιά: Αποφασισμένη να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει το οικόπεδο της ΑΒΕΑ η νέα δημοτική αρχή

Θυελλώδης αποδείχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στην οποία κυριάρχησε το θέμα της ακύρωσης της απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το οικόπεδο της ΑΒΕΑ.

Τελικά, με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο αποφάσισε την εκ νέου υποβολή του οικοπέδου της ΑΒΕΑ σε ρυμοτομική απαλλοτρίωση με πολεοδομική χρήση «Ελεύθεροι Χώροι- Αστικό Πράσινο». Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόφαση για αγωγή κατά της εταιρείας «Κρητικά ακίνητα» –που είναι θυγατρική εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, ενώ ο Δήμος διεκδικεί μία έκταση περίπου 270 τ.μ., βόρεια του οικοπέδου της ΑΒΕΑ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, η προσφυγή της τράπεζας Χανίων τον Φεβρουάριο του 2019 για το ακίνητο της ΑΒΕΑ, οδήγησε το τότε η δημοτικό συμβούλιο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ασφυκτικές ημερομηνίες και να λάβει αποφάσεις, με αποτέλεσμα να «απελευθερώσει» το ακίνητο.

Η νέα δημοτική αρχή, δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στη διαδικασία απόκτησης του οικοπέδου που από την τράπεζα εκτιμάται στα 5.5 εκ. ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 4.530.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη στον χώρο θα δημιουργηθεί υπόγειος χώρος στάθμευσης, ενώ η έκταση θα φιλοξενήσει αθλητικές εγκαταστάσεις, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της Νέας Χώρας, ενώ πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα ενώνει την Αγία Κυριακή με τους Αγίους Αποστόλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης, παρενέβη το μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Νέας Χώρας Γιώργος Πιτσιτάκης, ο οποίος παρέδωσε στον δήμαρχο Χανίων έναν φάκελο με 2000 υπογραφές που συλλέχτηκαν τις τελευταίες 20 ημέρες ώστε η ΑΒΕΑ να γίνει χώρος πρασίνου και αθλητικών δραστηριοτήτων.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου