Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Ν. Υόρκη για τις διμερείς σχέσεις και το μεταναστευτικό (video)

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Ν. Υόρκη για τις διμερείς σχέσεις και το μεταναστευτικό (video)

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στην Νέα Υόρκη, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Χαίρομαι που σας συναντώ με τη νέα μου ιδιότητα» είπε ο πρωθυπουργός ανταλλάσοντας χειραψία με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Στη συνάντηση μετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, η Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου (διπλωματική σύμβουλος) και ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ενώ τον κ. Ερντογάν συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυυξημένης τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ και ταυτόχρονα σε περίοδο μεγάλης αύξησης των μεταναστευτικών ροών από την τουρκία προς την Ευρώπη. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν στην ατζέντα της συνάντησης όπυ θα ζητηθεί από την τουρκική πλευρά η εφαρμογή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στην συνάντηση με την θέση πως η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερά υπέρ του διαλόγου και έχει ξεκαθαρίσει πως αν η Τουρκία επιθυμεί μια επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων θα πρέπει να το δείξει εμπράκτως.

Αύριο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και με τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο το Κυπριακό.

Όσον αφορά στην αναζήτηση ώρας για συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο Ν. Τραμπ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΓΤ Γ. Τρουπή

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ