Συμβουλευτικό Κέντρο :500 γυναίκες εμπιστεύτηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες έμφυλης βίας

Συμβουλευτικό Κέντρο :500 γυναίκες εμπιστεύτηκαν τις προσωπικές τους  ιστορίες έμφυλης βίας

Περισσότερες από 500 γυναίκες βρήκαν την δύναμη , στα έξι χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου υποστήριξης και θυμάτων βίας Αλεξανδρούπολης, να σπάσουν τη σιωπή τους και να εμπιστευθούν τις προσωπικές τους ιστορίες έμφυλης βίας στους ειδικούς του Συμβουλευτικού Κέντρου .

« Στα έξι χρόνια λειτουργία μας βλέπουμε σε καθημερινό επίπεδο το μέγεθος του φαινομένου της έμφυλης βίας στην περιοχή μας ,αλλά και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες καταπολέμησης του και υποστήριξης των γυναικών,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου υποστήριξης και θυμάτων βίας Αλεξανδρούπολης ,Δημήτρης Στεφανίδης, τονίζοντας πώς «σε αυτά τα έξι χρόνια λειτουργίας περισσότερες από 500 γυναίκες έχουν σπάσει την σιωπή τους και έχουν απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο δεχόμενες τις κατάλληλες υπηρεσίες ανάλογα με το αίτημά τους.»

Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της περιοχής μας, υποστηρίζει ο κ. Στεφανίδης αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματική διάσταση του φαινομένου καθώς η πλειοψηφία των γυναικών που υφίστανται βία, οι πολλαπλές μορφές διακρίσεων δεν το καταγγέλλουν και συνεχίζουν να παραμένουν στην κακοποιητική σχέση.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης είναι μέρος ενός πανελλαδικού δικτύου δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών. Παρέχει νομική, συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και τηρείται πάντα η προστασία των προσωπικών δεδομένων.Επίσης στα έξι χρόνια λειτουργίας του έχουν πραγματοποιηθεί 372 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο «ο Φάρος της Ισότητας» με πολλές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

www.ert.gr

Όλγα Ορφανίδου