Σημαντικές επαφές Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Σημαντικές επαφές Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Σειρά σημαντικών διμερών επαφών θα έχει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ, για τις οποίες αναχωρεί σήμερα συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου αύριο να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, και τις επόμενες μέρες στην ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, θα βρεθούν τα εθνικά θέματα, το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης και η προσέλκυση επενδύσεων, ενώ θα λάβει μέρος σε συνέδρια και εκδηλώσεις παρουσία επενδυτών.

Επί τάπητος θα τεθεί επίσης η εντεινόμενη τουρκική παραβατικότητα στη ΝΑ Μεσόγειο και το προσφυγικό.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Κύπρου και της Σερβίας, με τους ομολόγους του από τη Βόρεια Μακεδονία, την Αυστραλία και την Ινδία, καθώς και με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και με παράγοντες της ομογένειας, στους οποίους θα αναλύσει και την πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες νέοι που εκπροσωπούσαν τις πέντε ηπείρους, συμμετείχαν χθες σε μία διάσκεψη για το κλίμα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, λίγες ώρες μετά τις μαζικές διαδηλώσεις σε 160 χώρες του κόσμου υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι συμμετέχοντες απηύθυναν έκκληση προς τους παγκόσμιους ηγέτες να δράσουν άμεσα και δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

«Μπροστά στην πίεση οι κυβερνήσεις αρχίζουν να αντιδρούν», επισήμανε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα, ανακοίνωσε ότι 87 μεγάλες διεθνείς εταιρείες δεσμεύθηκαν να περιορίσουν την έκλυση αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τονίζοντας την ανάγκη για σημαντική ενίσχυση του κινήματος.

Πηγή:ΕΡΤ1/Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση