Δωρεάν σεμινάρια για τους γονείς στο κέντρο της Αθήνας

Η δράση που έγινε θεσμός, τα δωρεάν σεμινάρια του infokids για τους γονείς ξεκινούν και πάλι με στόχο να ενημερώσουν μαμάδες και μπαμπάδες για σημαντικά θέματα σε σχέση με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους.

Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος (5ος όροφος).

Η αυλαία των σεμιναρίων ανοίγει το Σάββατο  5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00-14.00 με τον γνωστό  σεισμολόγο Δρ Γεράσιμο Α. Παπαδόπουλο, Επιστημονικό Συνεργάτη Ε.Ε. & UNESCO, Mέλος Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου και το πολύ ενδιαφέρον θέμα «Πώς πρέπει να αντιδράσω σε περίπτωση σεισμού; Πώς θα προστατεύσω εμένα και την οικογένειά μου;».Με δεδομένο ότι κάθε γωνιά του ελλαδικού χώρου έχει το δυναμικό να φιλοξενήσει εστίες ισχυρών σεισμών –η σεισμικότητα του φετινού καλοκαιριού μας το απέδειξε περίτρανα- ο κ. Παπαδόπουλος θα ενημερώσει πώς πρέπει να αντιδράσουμε την ώρα του σεισμού, αλλά και τι θα πρέπει να κάνουμε τόσο πριν, όσο και μετά από ένα τέτοιο γεγονός.

Δυστυχώς πολύς κόσμος λαμβάνει αντιφατικά μηνύματα σχετικά με το πώς πρέπει να προστατευθεί σε περίπτωση σεισμού, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσής του.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου (και ώρα 12.00-14.00) η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κυρία Μαρίνα Πόγκα θα ενημερώσει τους γονείς πώς θα πρέπει να σχεδιάσουν τη διατροφή του παιδιού  τους,  για καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ακόμη και μικρές ελλείψεις σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη μαθησιακή λειτουργία και τη συγκέντρωση.

Mε κορωνίδα το πλήρες και σωστό πρωινό, οι γονείς θα πρέπει να σχεδιάσουν με προσοχή όλα τα γεύματα της ημέρας και να προσέχουν το παιδί όχι μόνο να τρώει συχνά αλλά και ισορροπημένα. Έτσι θα εξασφαλίσουν όχι μόνο καλύτερες επιδόσεις του παιδιού, αλλά και καλύτερη συμπεριφορά του στο σχολικό περιβάλλον (συμμετοχή στην τάξη, αποφυγή αφηρημάδας, ανησυχίας κ.ο.κ). Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να πάει καλά στο σχολείο και μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το εισιτήριο για να το πετύχει.

Eνημερωθείτε για όλα τα σεμινάρια και δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.infokids.gr/category/seminaria-infokids/

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση