ΔΑΣ ΕΚΒ: Να συνεδριάσει εκ νέου η ολομέλεια της Διοίκησης για την ημέρα της απεργίας

ΔΑΣ ΕΚΒ: Να συνεδριάσει εκ νέου η ολομέλεια της Διοίκησης για την ημέρα της απεργίας

Να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια της Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και να πάρει απόφαση για προκήρυξη της 24ωρης απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και όχι την επόμενη μέρα, κάλεσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) του Ε.Κ.Β. και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου τη Διοίκηση του ΕΚΒ.

Σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της ΔΑΣ του ΕΚΒ επισήμαναν ότι η απόφαση για απεργία την ερχόμενη Τρίτη ελήφθη μετά από διαβούλευση και συνεννόηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κατήγγειλε τη ΓΣΕΕ ότι εξήγγειλε απεργία για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, διότι δεν ήθελε να δώσει απεργιακή απάντηση και το έκανε για να διασπάσει τους εργαζόμενους.

Ακόμη κατήγγειλαν ότι μόλις χθες η ΓΣΕΕ έστειλε ανακοίνωση στις Ομοσπονδίες, με την οποία ζητάει να πάρουν πίσω τις αποφάσεις για απεργία στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και να λάβουν αποφάσεις για απεργία στις 2 Οκτωβρίου.

Απεργία στις 2 Οκτωβρίου από το ΕΚΒ;

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μιλώντας σήμερα το πρωί, στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του ΕΚΒ, κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος, έκανε γνωστό πως την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια για να επανακαθορίσει την ημερομηνία της απεργίας, που είχε καθοριστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου. Η πρόταση θα είναι για απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, καθώς η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μετατέθηκε για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 

www.ert.gr

ertweb