Α. Καλογιάννης για προσχολική αγωγή: Είμαστε στην καλύτερη θέση από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας

Α. Καλογιάννης για προσχολική αγωγή: Είμαστε στην καλύτερη θέση από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας

«Από τις ευχαριστίες για τη συνεργασία και την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων στην προσχολική αγωγή, περάσαμε μετά από λίγες ημέρες σε καταγγελτικές τοποθετήσεις στο πλαίσιο επισκέψεων παρατάξεων και προσώπων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε σήμερα το βράδυ στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου. Ο κ. Καλογιάννης, δεν έκρυψε την ενόχληση του και έκανε λόγο για απειρία στελεχών που τους οδηγεί σε τέτοιου τύπου τοποθετήσεις.

Κραυγές που ακούγονται μετά από δηλώσεις ευχαριστιών, δεν βοηθάνε σε τίποτα την κατάσταση, πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο δήμος επιδιώκει συνεργασία, τόσο με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όσο και με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

«Η Λάρισα στην προσχολική αγωγή είναι στην καλύτερη θέση από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδος. Οι αίθουσες που έχουν λείψει είναι λίγες και τα προβλήματα λύθηκαν, όχι με τον δέοντα τρόπο, αλλά λύθηκαν», υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δήμοι που τους λείπει το 50% των αιθουσών που χρειάζονται για να λειτουργήσει η προσχολική αγωγή». Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, έχει την έγκριση και της προηγούμενης, αλλά και της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έγιναν για να υπερκεραστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν.

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος