Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην Αχαρνών

Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην Αχαρνών

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών μεταφέρονται μετανάστες που διέμεναν σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, από το 2016, στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ. Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου, όπου στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, ενώ γίνεται με εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες γίνονται και σε δεύτερο, υπό κατάληψη, κτίριο, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί.

Έως αυτή την ώρα έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, περίπου 35.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες. Πρόκειται για το πέμπτο υπό κατάληψη κτήριο που εκκενώνεται μέσα σε ένα μήνα.

Οι αλλοδαποί που διέμεναν στο κτίριο της Αχαρνών, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, αφού προς το παρόν μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία σε ξενοδοχείο, συνοδεία της αστυνομίας.

Πηγή: ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση