iPhone 11: Οι πωλήσεις θα είναι καλύτερες από ότι αναμενόταν

Techblog.gr

Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος ασχολείται με την Apple και τα προϊόντα της, δημοσίευσε μία αναφορά σχετικά με την άποψη του για τις προπαραγγελίες των iPhone 11 και iPhone 11 Pro.

Η Apple ξεκίνησε να δέχεται προπαραγγελίες για τις συσκευές την Παρασκευή και ο Ming-Chi Kuo θεωρεί πως αυτές ξεπερνούν τις προσδοκίες της εταιρείες. Την άποψη του αυτή την βασίζει στις εκτιμήσεις των online αποστολών της Apple, ενώ ο ίδιος επισημαίνει ότι μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα χρώματα midnight green για το 11 Pro και τα χρώματα πράσινο και μοβ για το iPhone 11.

Επιπλέον, ο Kuo επισημαίνει πως η Apple έχει προβλήματα στην παραγωγή του γυαλιού με χρώμα midnight green άρα η εταιρεία έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Όπως είναι αναμενόμενο και προφανές, ο Kuo θεωρεί ότι η ζήτηση για το 11 Pro είναι υψηλότερη στην Αμερική, ενώ στην Κίνα οι αγοραστές ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για την οικονομικότερη συσκευή της σειράς, το iPhone 11.

Προηγουμένως η TF Securities προέβλεπε ότι οι αποστολές των νέων iPhone 11 θα ήταν περίπου 65-70 εκατομμύρια και τώρα ανέβασε το νούμερο αυτό στα 70 με 75 εκατομμύρια.

Ο Kuo θεωρεί ότι η αυξημένη ζήτηση οφείλεται στα προγράμματα trade-in και zero-interest payments που εισήγαγε φέτος η Apple. Επιπλέον παράγοντας είναι τα νέα χρώματα, η ανταγωνιστική τιμή της βασική έκδοσης του iPhone 11 που είναι στα $699 ή 869 ευρώ και τα νέα χαρακτηριστικά, όπως η βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η ευρυγώνια κάμερα και η καταγραφή βίντεο 4K.

Αν και τα 869 ευρώ μπορεί να μην φαίνονται ανταγωνιστικά στους κατόχους Android συσκευών, ο Kuo θεωρεί ότι η τιμή αυτή θα κάνει τους κατόχους των iPhone 6, iPhone 6s και iPhone 7 να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος